Проекти на сливенски училища бяха одобрени по Програмата на Министерството

...
Проекти на сливенски училища бяха одобрени по Програмата на Министерството
Коментари Харесай

Одобриха проекти на сливенски училища по програма на образователното министерство

Проекти на сливенски учебни заведения бяха утвърдени по Програмата на Министерството на образованието и науката за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2024 – 2027 година Първият утвърден план е на Професионалната гимназия по стопанска система " Професор лекар Димитър Табаков ". Той е на стойност 2 999 322 лв. и включва реорганизация на постройка за основаване на образователен корпус. Вторият план е на Профилираната природоматематическа гимназия " Добри П. Чинтулов ", включващ също реорганизация на постройка, на стойност 2 982 030 лв.. Третият план е на Начално учебно заведение " Васил Левски " за продължение на постройка за потребностите на учебното заведение на стойност 1 001698 лв..

Проектите са част от проектите за основаване на нужните условия за организация на образователния ден на едносменен режим. Те са направени от съответните учебни заведения, в партньорство с Община Сливен.

Училището в село Блатец е утвърдено с план по друга стратегия, която се отнася за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024 – 2027 година

По програмата Основно учебно заведение " Свети Климент Охридски " в Блатец ще получи 600000 лв. за главен ремонт на физкултурния салон.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР