Проектът за умен град в американския град Портланд, стартиран от

...
Проектът за умен град в американския град Портланд, стартиран от
Коментари Харесай

Alphabet зарязва проекта за умен град в Портланд

Проектът за интелигентен град в американския град Портланд, стартиран от Sidewalk Labs, се отсрочва. Миналата година компанията, която е част от портфолиото на компанията майка на Гугъл, Alphabet, се отхвърли и от построяването на цифров град в Торонто, написа „ Би Би Си “.

От Портланд потвърдиха, че планът, обвързван със следене на моделите на подвижност в града, няма да продължи развиването си. В последните седмици схемата е била в ръцете на учредената от Sidewalk компания Replica.

От Metro, градската организация, ангажирана с концепцията, обясниха, че са прекратили връзките си с Replica и „ не са ѝ платили за никакви услуги “. „ Пожелаваме на Sidewalk Labs всичко най-хубаво в бъдещата ѝ работа “, се споделя в изказване.

Sidewalk Labs започва потреблението на софтуера за локационни данни в Портланд през май 2019 година, а продуктът на име Replica се трансформира в обособена компания към 4 месеца по-късно.

Компанията събира информация за местонахождение посредством мобилни устройства, с цел да покаже придвижването на хората в града, само че без да разпознава съответни лица.

Първоначално проектът бе данните да се употребяват, с цел да се вземат решения за това къде да се построяват велоалеи, по кое време и по какъв начин да се ремонтират пътищата, както и да се подсигурява, че автобусните услуги са ефикасни и доближават до всички общности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР