Проектът за Суперлигата, която предизвика множество полемики, е претърпял промени.

...
Проектът за Суперлигата, която предизвика множество полемики, е претърпял промени.
Коментари Харесай

Суперлигата се завръща с ново предложение - от 60 до 80 отбора

Проектът за Суперлигата, която провокира голям брой полемики, е претърпял промени. Това излиза наяве от публикуван формален документ от компанията, която стои зад него - A22 Sports Management.

В началото концепцията беше в конкуренцията да вземат участие 12 от най-силните клубове в Европа, само че към този момент проектът е да бъде " отворено съревнование " с няколко дивизии, формирани от сред 60 и 80 тима. Участието всеки сезон би трябвало да се основава на спортни заслуги, без непрекъснати членове. Квалификационната система би трябвало да бъде отворена, основана на показване в национални надпревари, като по този метод разрешава на всички клубове достъп до надпреварата, като в същото време поддържа спортната динамичност на национално равнище.

Участващите клубове би трябвало да останат ангажирани с националните си надпревари и шампионати. В същото време би трябвало да се обърне внимание на сериозната нужда от подсилване и по-конкурентни национални шампионати в целия континент. Европейските надпревари би трябвало да играят основна роля за постигането на тази цел, като генерират и инжектират спомагателни запаси в цялата система, написа още в документа.

Какво ще се случи въобще с целия план за Суперлигата зависи от идното решение на Съда на Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР