Проектът за повишаване на безопасността на движение в участъка от

...
Проектът за повишаване на безопасността на движение в участъка от
Коментари Харесай

АПИ с приз за пътна безопасност за мерките в Кресненското дефиле

Проектът за повишение на сигурността на придвижване в сектора от път I-1 през Кресненското дефиле получи годишната премия на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

В Националния ден на сигурността на придвижването по пътищата - 29 юни, бяха отличени сполучливите планове, хрумвания и начинания с огромен публичен резултат. Отличието връчи на инж. Калоян Киров, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

От юни м. година досега в 16-километровия сектор от Е-79 през Кресненското дефиле няма нито един пътен случай. Повишаването на сигурността на придвижване е вследствие на подхванатите от АПИ ограничения и монтирането на разграничителни колчета, с които се ограничи опцията за нерегламентирано изпреварване, както и ограничението на скоростта до 50 км/ч. При съблюдаване на ограниченията за сигурност прекосяването през правата лишава до 20 минути.

Пътят през Кресненското дефиле е един от най-натоварените в страната. Над 11 000 автомобила на денонощие минават по него. В последните години трасето бе сектор с централизация на пътнотранспортни катастрофи. От 2016 година доникъде на 2021 година в правата са станали 246 пътни случая, а по данни на „ Пътна полиция “ към 70% от злополуките са били поради погрешно изпреварване и несъобразена скорост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР