Проектът за информиране и ангажиране на обществото за отговорно поведение

...
Проектът за информиране и ангажиране на обществото за отговорно поведение
Коментари Харесай

Д-р Елена Тодорова: Зеленото мислене е нещо, което вече се внедрява в нашето общество

Проектът за информиране и ангажиране на обществото за отговорно държание при попречване на риска от пораждане на пожари е по Оперативна стратегия " Околна среда “, който се извършва взаимно от Национален академични център " Геопространствени проучвания и технологии “ и Института за гората към Българска академия на науките. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ доктор Елена Тодорова – специалист от Института по гората към Българска академия на науките. " Целта на този план е опазването на две местообитания на хвойната и на клека, които се намират в Рила и Осогово. И защото един от главните опасности за тяхното природозащитно положение е точно риска от пожари, нашите дейности са ориентирани в тази посока към попречване на риска от пораждане. В момента тече тази осведомителна акция за запознаване и ангажиране на популацията. “

Важно е и би трябвало да има ангажираност както от страна на институциите, по този начин и от страна на елементарните хора, от притежателите на земи, от туристите, само че основното е в действителност да се стартира от децата, безапелационна е Тодорова. " Зеленото мислене е нещо, което към този момент се внедрява в нашето общество и това е отлично. Ние би трябвало да подпомогнем този развой в ранно осъзната детска възраст и по тази причина поднасянето на информация по верния метод в точния миг е доста значимо. Ангажирайки децата и подпомагайки тяхното зелено държание в бъдеще е най-хубавата дълготрайна ангажираност измежду цялото население “.

Ще създадем открити семинари, ще дадем осведомителни материали, които да са поднесени по понятен метод и мисля, че тематиката сама по себе си е доста забавна – тя ще ангажира вниманието и на възрастните, и на децата, счита Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР