Проектът “Северен поток 2“ е в противоречие с принципите на

...
Проектът “Северен поток 2“ е в противоречие с принципите на
Коментари Харесай

ЕК: Северен поток 2 противоречи на принципите на бъдещия европейския енергиен съюз


Проектът “Северен поток 2 “ е в несъгласие с правилата на създаващия се европейски енергиен съюз. Това съобщи през днешния ден представителят на Европейската комисия Ана-Кайса Итконен, само че без да посочи дали съгласно Европейска комисия планът е в прорез и с настоящото европейско право, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Ако " Северен поток 2 " бъде издигнат, то той би трябвало да е в цялостно сходство с интернационалните и европейски правила. Много пъти сме повтаряли позицията си по " Северен поток 2 " - считаме, че той не подхожда на правилата на енергийния съюз. Това може да се поправи, само че е належащо водене на договаряния, сподели Итконен.

Правителството на Полша ще показа през идната седмица пред Европейски Съюз юридическата си експертиза за " Северен поток 2 ", която би трябвало да удостовери потребността по отношение на него да бъдат приложени нормите на Третия енергиен пакет. Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Михал Куртика. Полша упорства допустимо най-скоро да бъде променена газовата инструкция на Европейски Съюз от 2009 година, с цел да може тя да се употребява и по отношение на газопроводи, внасящи газ от трети страни, добави той.

Очаква се Полша да показа доводите си на 12 октомври при закрити експертни съвещания по въпросите на енергетиката в Брюксел. Европейска комисия разисква опцията да разшири действието на Третия енергиен пакет до " Северен поток 2 " и приготви план за мандат за договаряния с Русия в специфичен режим. Предстои документът да бъде утвърден от Съвета на Европейски Съюз.

В същото време " Газпром " съобщи, че Европа напълно скоро ще има потребност от нови транспортни мощности за доставка на съветски газ. Дори при цялостно натоварване на газопровода " Северен поток - 2 ", Европа ще има потребност от нови уреди за доставка на природен газ, в случай че сегашните пазарни трендове продължат, съобщи заместник-председателят на " Газпром " Александър Медведев
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР