Проектът се осъществява съвместно от Община Самоков, Регионалния център за

...
Проектът се осъществява съвместно от Община Самоков, Регионалния център за
Коментари Харесай

Община Самоков постави контейнери за зелени отпадъци в две села

Проектът се реализира взаимно от Община Самоков, Регионалния център за ръководство на отпадъците и кметовете на кметства. Пилотно новите контейнери са сложени в две села, като мястото е несъмнено от кметовете. Те ще извършат и осведомителната акция измежду жителите, като разяснят предназначението на контейнерите. Идеята е по този метод да се обособят места, в които да се изхвърлят биоразградими боклуци, които не се обгръщат от системата за събиране на разбъркан битов боклук. Идеята за отделяне тук-там за боклуци, подлежащи на компостиране, е от две години, защото казуса неведнъж е поставян от кметовете на обитаеми места.


Инфраструктурни планове за съвсем 2 млн. лева извършват в Самоков
От началото на тази седмица стартира построяването на тръбопровод в квартала над двора на Спортното учебно заведение. Средствата са отпуснати от дъ...

Заради зелените боклуци, контейнерите за битов боклук се препълват прибързано и по този начин интензивността на сметоизвозване по направения график не е задоволителна. Чрез въвеждане на система за събиране на зелените боклуци, от Общината се надяват, че ще разрешат този проблем. Новите контейнери са 11- кубикови. Те са ниски и напълно открити, което разрешава лесното изхвърляне на боклуци в тях. След запълването им, контейнерите ще се извозват с машина от Регионалния център за ръководство на отпадъците и ще се депонират там, в зоната за компостиране. Получения компост ще се употребява за поддържане на зелените площи и цветните лехи. По този метод доста ще се понижи и количеството депониран боклук.

Ако въведената система покаже успеваемост, сходни контейнери ще бъдат сложени и в другите села в общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР