Проектът разработван над осем месецаГривната е фиксирана спрямо щатския доларЦентралната

...
Проектът разработван над осем месецаГривната е фиксирана спрямо щатския доларЦентралната
Коментари Харесай

Киев пуска банкнота за годишнината от инвазията

Проектът разработван над осем месеца
Гривната е закрепена по отношение на щатския $

Централната банка на Украйна разгласи в четвъртък дизайна на банкнотата от 20 гривни, която демонстрира трима бойци, държащи националния байрак от едната страна, и две вързани ръце от другата.

На презентация в Киев Андрий Пишни, шеф на Националната банка на Украйна, сподели, че “малкото парче хартия ” изобразява “една година на страсти, знаци, наличие ”.

Проектирането и производството на банкнотата е лишило осем месеца, съгласно чиновници на централната банка, и това е първата от поредност планувани възпоменателни банкноти.

Официални лица разясниха пред западни медии, че към този момент са планувани и други възпоменателни банкноти за отбелязване на успеха и възобновяване на Украйна.

Андрий Пишни добави, че украинците са “осъзнали своята мощ, своето значение, способността си освен да устоят, само че и да победят, да победят, без да простят нито едно военно закононарушение, нито една разрушена къща ”.

През последната година банката работи за намаляване на въздействието на войната върху стопанската система на Украйна.

Миналото лято институцията фиксира гривната на 36,57 за един щатски $ - обезценка, която предполагаше, че украинските артикули могат да останат конкурентоспособни на международните пазари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР