Проектът предвижда реконструкция на ул. Мара Тасева с удвояване на

...
Проектът предвижда реконструкция на ул. Мара Тасева с удвояване на
Коментари Харесай

Кметът на Варна огледа големия пътен ремонт в „Аспарухово“: Правят кръгово и първата пасарелка за пешеходци в града

„ Проектът планува реорганизация на ул. „ Мара Тасева ” с удвояване на платното за придвижване до постигане габарита на прилежащите булеварди, като това ще докара до облекчение на трафика, изключително през летните месеци. Това са вложения в вероятност, тъй като градът се разраства в южна посока “, съобщи кметът.



„ Освен разширението с две платна, ще се извърши и благоустрояване на пространството от кметството до Аспаруховия парк, което ще включва създаване на спортни уреди, площадки, зони за отдих и зелени площи. Ще бъде построено ново кръгово кръстовище на ул. „ Мара Тасева “ и бул. „ Народни Будители “, ще се построи и първата пешеходна пасарелка в града, посредством която ще се обезпечи сигурността на пешеходното секване на улицата. С това инфраструктурата в региона ще придобие европейски тип “, добави Иван Портних.

 Той уточни още, че цената на обекта е почти 6,3 млн. лева като 4,8 млн. лева е безплатна финансова помощ по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и 1,5 млн. лева е съфинансиране от Община Варна, които ще се употребяват за реорганизация на подземните връзки.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР