Проектът попадна в полезрението на КФН заради акционерна схемаРазследван за

...
Проектът попадна в полезрението на КФН заради акционерна схемаРазследван за
Коментари Харесай

Разследван за измама проект взе голяма туристическа награда

Проектът попадна в полезрението на КФН поради акционерна скица

Разследван за измамапроект получи огромната премия в категория " Изборът на българите " на седмите Годишни награди в туризма - 2022. Става въпрос за " Исторически парк " при село Неофит Рилски, Варненска област.

Проектът попадна в полезрението на КФН поради акционерна скица. Според КФН е допустимо парите в действителност да отиват непосредствено по сметки на акционерите, които трансферират акции. В средата на юли, 2019 година комисията трансферира случая на прокуратурата. КФН посочи, че го прави, тъй като прехвърлянето на акции не става през борсова платформа т.е. обществено и по тази причина не може да направи спомагателна инспекция, защото приказваме за частноправни субекти. Именно поради това казусът е препратен към прокуратурата. Какво обаче се случва от този момент, не е ясно, отбелязва.

" Туризмът в актуалния свят е основата, без която не могат да се развият останалите браншове от обществено-икономическия живот. Как ще имаме вложения, по какъв начин ще имаме продан на технологии, по какъв начин ще задържаме тези вложения, по какъв начин въобще светът ще знае за нас, в случай че ние нямаме мощна, пълноценна туристическа активност и благоприятни условия тук в България ", сподели президентът Радев.

Държавният глава посочи, че страната ни влага доста малко в реклама на своя туристически бранш спрямо други страни. Трябва на всички равнища - държавните институции, изпълнителната и локална власт – ние би трябвало да обединим своите старания по най-хубавия метод, по този начин, че да създадем условия тук, в България, да ни бъде доста по-интересно на самите нас, по-приятно, да прекараме времето си пълноценно, само че и да демонстрираме България такава, каквато е – богата, красива на история, просвета, достижения, хора, на природа на всички наши сътрудници от целия свят, разяснява още президентът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР