Проектът осигурява до 550 паркоместа за автомобили, зарядни станции за

...
Проектът осигурява до 550 паркоместа за автомобили, зарядни станции за
Коментари Харесай

Изграждат нов паркинг в Созопол, общината търси партньори

Проектът обезпечава до 550 паркоместа за коли, зарядни станции за електрически автомобили и места за колела

Нов общински паркинг ще бъде построен в Созопол, оповестиха от пресцентъра на локалната администрация. Вече започнаха набиране на оферти от частния бранш за построяването на обекта. 

Поради забележителната стойност на обекта, същият не може да бъде осъществен в къси периоди и по едно и също време с това напълно да е финансиран от общинския бюджет. Заради това се търси вид за съглашения сред публичния и частния бранш. Целта на тези партньорства е да се употребяват финансовите благоприятни условия на частния бранш за конструиране, опериране и поддръжка на обществена инфраструктура.

В основата на плана стои основаването на атрактивен дизайн и обезпечаването на ефикасна система за паркиране, обществени и културни действия навън на обща РЗП от 19 886кв.м..

Проектът обезпечава до 550 паркоместа за коли, зарядни станции за електрически автомобили и места за колела.

На равнище А0 са ситуирани обособен автоматизиран паркинг с потенциал 74 места, както и кафе-сладкарница с детски ъгъл, чийто покрив продължава в атрактивна пешеходна зона с аспект към морския бряг.

Пространственото решение е многообразно: обособени зони и разнообразни посоки на придвижване, целящи основаването на функционална среда. Дизайнът основава голям брой по-малки пространства, които могат да се употребяват за разнообразни цели и културни мероприятия. В зоната за рекреация е търсено построяването на атмосфера, която да внесе среда за отдих, релаксация и удобно престояване.

Пространствената организация предлага разнообразни гледни точки: място за изложения, ботаничеки кътове, разнообразни направления за разходка с ясна ориентировка. На равнище В1 са ситуирани над 224 места за паркиране, а на равнище В2 - над 252 паркоместа, като отвесната връзка се реализира посредством 2 ядра – всяко със стълбищна клетка и асансьор, автомобилни рампи и панорамна вита дирек.

Предварителната стойност на плана e 9 885 600 лева с вкл.ДДС. Предложенията за формата на съдействия могат да се подават до 22.01.2024год. на адрес гр.Созопол 8130, пл. „ Хан Крум “ №2 и e-mail 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР