Проектът на община Плевен за бюджет-2019 е по-голям в сравнение

...
Проектът на община Плевен за бюджет-2019 е по-голям в сравнение
Коментари Харесай

Ето с какъв бюджет ще разполага Плевен през 2019 година

Проектът на община Плевен за бюджет-2019 е по-голям спрямо миналата година с над 15 милиона лв.. Това сподели общественото разискване на документа, заяви пресцентърът на Общинския съвет.

Общо 102,9 млн. лева е бюджетът на Плевен за тази година - с 15,4 млн. лева повече от 2018 година Посочените доходи в държавните действия са 62,2 млн. лева, а в локалните - 40,6 млн. лева Най-големи разноски са планувани за сферата на образованието - 42,2 млн. лв..

По време на разискването са направени питания за положението на спортната база в Плевен и опциите за създаване на нови уреди, за бюджетите на дребните обитаеми места, за нуждата от възстановяване на инфраструктурата на гробищните паркове и основаване на Дом за остарели хора.

Поставена е тематиката за положението на улиците в регионалния град и пътната инфраструктура на общината.

Със Закона за държавния бюджет за община Плевен е планувана обща дотация за делегираните от страната действия от 55,7 млн. лева, прехвърляния за локални действия - 3,4 млн. лева, и целева дотация за финансови разноски от 1,5 млн. лв..

Местните доходи в бюджета се плануват да бъдат 35,6 млн. лева, като единствено от имуществени и други налози заложената сума за приходи е 17,4 млн. лева Най-голям условен дял от данъчните доходи е на налога върху недвижимите парцели - 8,5 млн. лв..

Проектобюджетът ще бъде импортиран на съвещание на Общинския съвет в края на януари, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР