Проектът на , който е публикуван за обществено обсъждане, не

...
Проектът на , който е публикуван за обществено обсъждане, не
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Законът за ВиК не предвижда увеличаване на цената на водата

Проектът на, който е оповестен за публично разискване, не планува увеличение на цената на водата. Нещо повече - в него са залегнали текстове за опазване на обществената й търпимост и че ще бъде въведено подкрепяне за тези, които имат нужда.
Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството пред бТВ.
За мен е непонятен методът, по който Мая Манолова изрича своето мнение, законопроектът не планува нарастване на цената на водата – това е нечиста сделка, сподели Аврамова в отговор на въпрос. Тя подсети, че и все още обществената търпимост е съществуващо състояние. Изчислена е на база данни от Национален статистически институт при 2,8 куб. м вода на човек и 2,5% от междинния приход на семействата за съответната област, изясни Аврамова.
На въпрос за опцията за повишение на цената на водата поради съществуване на достъп до услугата министърът разяснява, че текстът от закона е погрешно свестен. Тя изясни, че не се вкарва друга съставния елемент над избраната от КЕВР, а ще има вътрешно преразпределение на метода на образуването й, което не трансформира крайната й стойност.
В процедурата по публично разискване на законопроекта към този момент са постъпили мнения, оферти и мнения.
Строителния отрасъл не спря работа макар пандемията - с напъните на хилядите служащи, Министерство на регионалното развитие, АПИ. Предвижда се придвижването в лявата тръба на да се пусне през януари 2021 година, когато ще бъде безвредно. Предизвикателство при него са били кухини сред скалния масив и първичната обшивка, както и сред първичната и вторичната обшивка. Конструктивната му резистентност, открита при проучване, е била в такова положение, че е бил обсъждан вид за нов тунел.
 Омбудсманът: Новият законопроект за ВиК не пази задоволително правата и ползите на потребителите Омбудсманът: Новият законопроект за ВиК не пази задоволително правата и ползите на потребителите
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати в детайли мнение до министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова във връзк...
През пролетта на 2021 година се чака да бъде напълно прокопан на Автомагистрала „ Струма “ и да стартира изработката на вентилация и други съпътстващи действия. Срокът за завършването му 2022 година За сектора през Кресненското дефиле текат процедури по Закона за публичните поръчки, за единия лот към този момент има определен реализатор. Това е последният сектор от автомагистралата, следва да се изпълнят и екологични ограничения.
Хубавата вест е, че към този момент е пуснато придвижването по единия от секторите на Автомагистрала „ Европа “ с дължина 17 км – сред Драгоман и Сливница. Завършен е 6 месеца предварително, сподели още районният министър. През 2022 година би трябвало да приключат строителните действия в другия сектор – от Драгоман до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “, а трасето от Сливница до Северната скоростна дъга се действа.
В началото на декември би трябвало да бъде пуснато придвижването по затворения сектор Лютидол – Ребърково от пътя Видин – Ботевград, с цел да се улесни напредването на тежкотоварни коли.
Продължава ремонтът на 12 км от в посока София. Ще бъдат ремонтирани общо 52 км, в това число 40-километровия сектор от Чирпан до Стара Загора, които имат потребност от сериозна рехабилитация, в това число на пътната основа. Работата по тях ще стартира при започване на 2021 година Няма по какъв начин да затворим цялата автомагистрала, ще се работи поетапно, сподели Аврамова.
Отсечки на Автомагистрала „ Хемус “ са предоставени на държавното сдружение „ Автомагистрали “. В първи и трети сектор се строи интензивно, във втори текат подготвителни действия. Продължава поетапната работа по четвърти, пети и шести сектор до Велико Търново, както и след него – до новата права от Буховци до Белокопитово. Аврамова подсети, че „ Автомагистрали “ ЕАД е държавно сдружение и възлагането е по реда на Закона за публичните поръчки. Държавната компания е натрупала опит и пълномощия.
 Солени санкции за щета на мрежата и нов регулатор планува новият Закон за ВиК Солени санкции за щета на мрежата и нов регулатор планува новият Закон за ВиК
Запазване на обществената търпимост на цената на услугите, както и на обществения темперамент на активите планува квалифицираният от Министерс...
На въпрос за рецензиите на президента Румен Радев към „ Автомагистрали “, министърът разяснява, че напоследък страната се тресе с изключение на от пандемична рецесия, и от предизборни изявления. Тя дефинира изказванието на президента като спекулативно и добави, че не знае да е изискал информация за сдружението.
Само преди десетина дни от депутат беше поискана и е показана информация кои обекти са предоставени от Агенция „ Пътна инфраструктура “ на „ Автомагистрали “ и какъв брой рамкови контракта с външни сътрудници са подписани от сдружението за доставки на материали и за услуги - 405. Ако сдружението имаше 5 или 10 контракта, бих се тормозила, че се дава приоритет на избрани компании, уточни Аврамова.
Ако президентът Радев уточни съответен сектор, съответен обект и съответно некачествено изпълнено деяние от която и да е строителна компания, аз съм първата, която ще вземе ограничения за санкциониране й, както и на компания, изпълняваща строителния контрол, добави министърът.
Регионалният министър разяснява още, че над 1,7 милиарда лева са плануваните средства за енергийна успеваемост на жилищни здания в стълба „ Зелена България “ на Националния проект за възобновяване и резистентност. Ще има съфинансиране, само че се разискват 4 механизма, по които то да бъде обезпечено, тъй че жителите да не заплащат непосредствено от джоба си при санирането на жилищната постройка, сподели Аврамова. Тя подсети за усложненията да се провеждат притежателите на жилища да се включат в Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Знаем, че даже един да не се съгласи да даде средства, програмата ще бъде блокирана, а това не е нашата цел, съобщи министърът.
Един от разработваните от екипа на вицепремиера разновидности за съфинансиране е основаването на народен фонд за декарбонизация с разнообразни източници на финансиране. Той не е финален. Четирите разновидността още се разясняват, ще бъде разгласен този, на който се стопира държавното управление като решение. Търсят се три резултата от осъществяването на ограниченията – обществен, стопански в изискванията на рецесия и екологичен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР