Проект за вкарване на над 50 километра електропроводи под земята

...
Проект за вкарване на над 50 километра електропроводи под земята
Коментари Харесай

В Бургас вкарват електропроводи под земята в защита на птиците

Проект за вкарване на над 50 километра електропроводи подземен и отбрана на птиците показаха в Бургас представители на Българското сдружение за отбрана на птиците, оповестяват от община Бургас.

Организацията дружно с електроразпределителното сдружение, захранващо Бургаска област, са спечелили за осъществяването на плана 5 500 000 евро по стратегия на Европейския съюз.

На срещата стана ясно, че планът ще се осъществя в региона на влажните зони към Бургас - Атанасовско езеро, езерото Вая, Поморийско езеро. Те се намират на един от двата съществени прелетни пътя на птиците в Европа - " Виа Понтика ", и са част от мрежата НАТУРА 2000 в България.

Кметът Димитър Николов сподели, че Бургас от години се популяризира точно като град на птиците и една от най-важните им миграционни спирки.

Целта на плана е запазване на птиците посредством понижаване на смъртността в резултат на токов удар при кацане върху необезопасен електрически дирек и конфликт с въздушните проводници на електроразпределителната мрежа.

Проектът е получил утвърждение от Европейската комисия през месец май. 75 % от средствата се обезпечават от стратегия LIFE на Европейската комисия, а 25 на 100 - от Електроразпределителното сдружение. Планираният период за осъществяване на дейностите е до 2026 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР