Проект за решение за одобряване на споразумение между Булгаргаз ЕАД

...
Проект за решение за одобряване на споразумение между Булгаргаз ЕАД
Коментари Харесай

Кабинетът одобрява газовия договор с турската държавна компания "Боташ"

Проект за решение за одобрение на съглашение сред " Булгаргаз " ЕАД и турската държавна енергийна компания " Боташ ", следва да прегледа Министерският съвет на днешното си съвещание. Със съглашението се обезпечава достъпът на " Булгаргаз " до терминалите за регазификация на полутечен природен газ и последващия му транспорт до България за интервала от 1 януари до 31 декември 2023 година

Заради контракта от " Продължаваме промяната " желаеха чуване в Народното събрание на енергийният министър, тъй като имали подозрения, че 13-годишното газово съглашение с турската компания " Боташ ", подписано от " Булгаргаз ", било опит да се върнат доставките на газ от " Газпром ", само че през Турция. Росен Христов изрично отхвърли сходни съмнения. " Няма по какъв начин у нас маскирано да влиза съветски газ, тъй като ние разгласяваме транспарантни търгове с изискването газът да не е съветски ", изрично съобщи Христов.

Министрите ще обсъдят актуализиране на Националната карта на висшето обучение в България за 2022 година. Служебният кабинет се чака да утвърди присъединяване на България с народен щанд на интернационалното ревю за биохрани " Биофах 2023 ", което ще се състои от 14-ти до 17 февруари в Нюрнберг.

Правителството ще прегледа и допълнение на Закона за специфичните разследващи средства, както и допълнение на Закона за защитата и въоръжените сили на България.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР