Проект за патронажна грижа на възрастни хора с увреждания стартира

...
Проект за патронажна грижа на възрастни хора с увреждания стартира
Коментари Харесай

Проект поема патронажна грижа за 140 души в Карловско

Проект за патронажна грижа на възрастни хора с увреждания започва в Карлово. Той ще обхване 140 консуматори от цялата община, които ще получат здравно-социални услуги и съвещания. Той е насочен към хора над 18-годишна възраст с ограничавания или в неспособност за самообслужване, както и лица с увреждания и техните фамилии.

Oбщина Карлово - една от трийсетте в страната с нови утвърдени планове за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, стартира реализацията на следващия обществен план. Той е пилотен, за първи път се прави финансиране на подобен вид обществена активност със средства от Европейски Съюз.

Договорът за даване на безплатна финансова помощ бе подписан в Министерство на труда и обществената политика от заместник-министър Зорница Русинова и заместник-кмета на Община Карлово - Антон Минев. Общият размер е 348 956, 96 лв., обезпечени от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ”.

Основната цел на плана е да бъде усъвършенстван достъпът до мобилни, интегрирани здравно-социални услуги, а също оказване на психическа поддръжка, реализиране на самостоятелност и обществено включване на възрастните и хората с увреждания.

Срокът за осъществяване на Проект „ Помогни на възрастни хора и лица с увреждания посредством патронажна грижа в Община Карлово “, който започва на 1 юни тази година, е 16 месеца. Здравно-социални услуги потребителите ще получават една година. Преди това ще бъде осъществена подготовка за действителна работа - съставяне на екип, асортимент на личен състав и консуматори, осъществяване на образование.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР