Проект за канализация и изграждане на общински пазар над река

...
Проект за канализация и изграждане на общински пазар над река
Коментари Харесай

Павел Михайлов: През втория мандат приоритет ще ми е канализацията и общински пазар в Храбрино


Проект за канализация и създаване на общински пазар над река Първенецка са измежду целите на претендента за кмет на община Родопи за втори мандат Павел Михайлов и екипът на МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “ за село Храбрино.


Пред жителите на селото Павел Михайлов поема като ангажимент още планиране укрепването на подпорната стена и възобновяване на речното корито в кв.12, както и подсилване на улица „ 6-та “ и устоите на моста на река Дедевска, създаване на фитнес площадка и средства за придобиване на камион,обслужващ дейностите на Кметство Храбрино.

За осъщестяване на концепциите си Михайлов ще разчита и на претендента си за кмет на село Храбрино Димитър Кръстанов.

Михайлов напомни, че за миналите четири години в Храбрино е усъвършенствана инфраструктурата, а 320 нови LED осветителни тела замениха старите лампи по улиците на селото.

Една от най-разбитите пътни прави в селото към този момент с нов асфалт –това е улица „ 9-та “. Част от бордюрите са сменени, а с цел да се обезпечи положително отводняване, от едната страна улицата беше изпълнена  с пътни линии.

С освежен тип е улица „ 15-та “. Половината е с сменена асфалтова настилка, положени са към 60 метра нови пътни линии, а останалата част от уличното трасе е ремонтирано посредством пренареждане на съществуващата настилка. Възстановена е и съществуваща подпорна стена на улицата. Изградена е и подпорна стена за сигурност на детската площадка в центъра на селото. След настоящ ремонт е улица „ 3-та “, а по улиците „ 1-ва “ и „ 2-ра “ са сложени пътни неравности за ограничаване на скоростта.

По време на първия мандат на Михайлов беше ремонтиран и пътят от края на Първенец до края на село Храбрино, обслужващ и високопланинските села от община „ Родопи “. Жителите чакат този път повече от десетилетие.

Павел Михайлов се кандидатира за втори мандат, откакто първият му бе избран за най-хубавия в категорията за междинна община в състезанието „ Кмет на годината ”.



Фокус в работата на Павел Михайлов през миналия 4-годишен интервал беше и обществената политика. Разшири се кръга от предлаганите обществени услуги в общността – делегирани от страната действия, предлагайки на нуждаещите се жители всички типове услуги, осъществени на място до дома.

По Механизъм за персонална помощ се осигурява  подкрепа за пълноценно присъединяване в обществото, за осъществяване на действия, отговарящи на самостоятелните потребности от персонален, домакински или обществен темперамент. В Храбрино тази услуга ползват 12 потребители, за които се грижат 12 персонални асистента.

От края на 2021 година община „ Родопи “ дава и услугата „ Асистентска поддръжка “. Към момента 2 обществени асистенти оказват грижа на 3 консуматори на услугата в домашни условия за самообслужване, придвижване и напредване, осъществяване на ежедневни и домашен действия, връзка в Храбрино.

Целева стратегия „ Топъл обяд в община Родопи " с интервал на осъществяване до 2025 година с потенциал от 200 души. С нея се дава топла храна всекидневно на уязвимите групи хора – самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с приходи под линията на беднотия. В Храбрино 4 индивида всеки ден получават топла и вкусна храна.

През миналия мандат екипът на Павел Михайлов разви капацитета на община „ Родопи “, като се погрижи  за обогатяване на културата и духовността на хората в обитаемоте места. С спомагателни дотации и средства за осъществяване на събития беше подкрепена активността на читалищата. Беше признат годишен Културен календар по обитаеми места.

В Храбрино като част от Културния календар на общината се празнуват Йордановден с мятане на кръста в реката и кукерските ритуали „ Станчинари “ с палене на обреден огън.  Тази година се сложи началото на нов празник – Ден на прасковата.

Промяната, развиването и просперитетът на община „ Родопи “ не престават с номер 68 в интегралната бюлетина за кмет на община Павел Михайлов, кмет на село  и общински съветници от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.

Работим крепко! За положителното на община „ Родопи “!

Купуването и продаването на гласове  е закононарушение!





 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР