Проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи и интегрирани мерки за

...
Проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи и интегрирани мерки за
Коментари Харесай

Община Велинград започва мащабен социален проект

Проект „ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи и интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение в община Велинград " стартира да извършва Община Велинград. Финансирането e в размер на близо 1 560 000 лева То е обезпечено от Европейския обществен фонд и от Националния бюджет на Република България по две оперативни програми- „ Развитие на човешките ресурси” и „ Наука и обучение за образован растеж”.

Целите са в синхрон с националните, регионални и общински тактики и проекти, свързани с интеграцията на етническите малцинства. Работата е в две посоки - приобщаване на децата от целевите групи към обучение от една страна и от друга -реализацията на пазара на труда на работоспособни жители от целевите групи. В тази връзка по плана към този момент са назначени 4 общностни посредника, които работят на терен. В резултат на дейностите 25 представители на целевите групи ще бъдат назначени на работа за период от 1 година по плана. По отношение на интеграцията на децата от уязвимите групи, напъните са ориентирани към поощряване на присъединяване на родителите в просветителния развой, спомагателни занимания със застрашените от отпадане възпитаници и възстановяване на средата за образование. Много значим миг е и разкриването на Първата новаторска здравно-социална услуга на територията на община Велинград, която ще действа за интервал от 2 години.

Партньори по плана са Сдружение ”Консултантско бюро Напредък 7”, Сдружение „ Обединени експерти за стабилно развитие” и две съществени велинградски учебни заведения: ИОУ „ Неофит Рилски„ и ОУ „ Георги Бенковски”. Важно е да се означи, че този план се осъществя и със съдействието на асоциирани сътрудници в лицето на Агенцията по заетостта, Агенцията за обществено подкрепяне, Държавната организация за протекция на детето и РЗИ-Пазарджик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР