Проект на решение за приемане на национален план за действие

...
Проект на решение за приемане на национален план за действие
Коментари Харесай

Министрите приемат план за равнопоставеност на жените и мъжете


Проект на решение за приемане на народен проект за деяние за поощряване на равнопоставеността на дамите и мъжете за 2018 година ще обсъдят министрите на постоянното държавно съвещание през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Преди към 2 години държавното управление одобри Националната тактика за поощряване на равнопоставеността сред половете за интервала 2016-2020 година Сред главните цели в нея в намаляването на разликите в заплащането и приходите на дамите и мъжете. Основна цел на тактиката е основаването и използването на дълготрайна и устойчива държавна политика за реализиране на равнопоставеност на половете във всички сфери на публичния, икономическия и политическия живот на страната. Тя включва гаранции за равно отнасяне и равни отговорности, еднакъв достъп до ресурсите на обществото и равно присъединяване на дамите и мъжете при взимането на решения с оглед сполучливата им личностна и обществена реализация.

На вниманието на министрите през днешния ден ще бъде и план на решение за одобрение на идейните планове на българските персонални документи, потомство 2019 година Сред точките в дневния ред е и план на разпореждане за приемане на устав за устройството и функционалностите на националния инспекторат по образованието. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР