Проект на декларация в подкрепа на членството на Украйна в

...
Проект на декларация в подкрепа на членството на Украйна в
Коментари Харесай

Всички партии без „Възраждане и БСП подкрепиха Украйна за НАТО

Проект на декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО са внесли през днешния ден в Народното събрание представители на политически обединения, сочи информация на страницата на Народното събрание (НС). Тя е подписана от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски (ДПС), от съпредседателите на „ Демократична България “ Атанас Атанасов и Христо Иванов, ръководителя на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов, както и от Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС) и Павела Митова (ИТН).

В плана се споделя, че 49-ото Народно заседание декларира, че най-прекият и мечтан път за възобновяване мира в Украйна, Черноморския район и Европа, е цялостното и неотложно непринудено отдръпване на Руската федерация отвън интернационално приетите граници на страните на всички наранени от нея суверенни страни.

Народното събрание изрично упорства за преустановяване на всички дейности на Руската федерация, които са в остро несъгласие с Устава на Организация на обединените нации и съставляват най-сериозния удар против мира и благоденствието, както на европейските, по този начин и на съветския народ. Подкрепя формулата за мир на президента на Украйна Володимир Зеленски, чиято цел е дълготраен и обективен мир.

За да бъде обезпечена способността на Украйна да се самозащити от агресора на нейна територия, Народно събрание упорства институциите в България да не престават да ѝ оказват политическа, финансова, филантропична, военна, военно-техническа поддръжка до цялостното възобновяване на суверенитета ѝ в интернационално приетите граници, написа в документа.

49-ото Народно събрание удостоверява цялостната си поддръжка за самостоятелната от външни фактори политика на НАТО на „ Отворени порти “; чака българското държавно управление включително и на идната Среща на върха на Алианса във Вилнюс през юли т.г. да показва позиция в поддръжка участието на Украйна в НАТО, след възобновяване на мира на нейна територия.

В същото време приканва съдружниците за употребяват Срещата на върха, с цел да очертаят ясни параметри по пътя на участието на Украйна в НАТО.

В текста се показва също, че Народното събрание поддържа започването на процеса на обмисляне и приемане на съответни параметри и времева рамка за участието на Украйна в Алианса и разширение на стратегическите връзки.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР