ПроектГрижа в дома вобщина Плевен“ по ПроцедураГрижа в дома“, финансирана

...
ПроектГрижа в дома вобщина Плевен“ по ПроцедураГрижа в дома“, финансирана
Коментари Харесай

Продължава изпълнението на Проект Грижа в дома в община Плевен

Проект„ Грижа в дома вобщина Плевен “ по Процедура„ Грижа в дома “, финансирана от Европейски обществен фонд плюс, посредством Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027, сеизпълнява от 01.04.2023 година Общата стойност наДоговора за безплатна финансова помоще в размер на2 621 320.00лв.

Проектните дейностипо даване науслугата „ Грижа в дома “от Община Плевенстартираха на 01.07.2023 г.за интервал от 12 месеца, в коитоеосигурена грижа в домашна среда на над500възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания.

Основната цел напроект„ Грижа в дома вобщинаПлевен “е да продължи обезпечаването на поддръжка в домашна среда за възрасти хора в неспособност за самообслужване и хора с увреждания, като по този метод се пази публичния интерес и се дава отговор на потребностите на популацията. Изпълнението на дейноститеразширявавъзможностите за даване на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, включително и в подтекста на възможни пандемични обстановки.
Чрезтяхсе цели да се доближи до най-уязвимите групи от популацията, коитодаполучат навременна и професионална поддръжка според от техните самостоятелни потребности, посредством даване на богат набор от услуги в домашна среда,като:

-Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка за възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания;

-Доставка налекарства, предписани от експерт,храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, както и обезпечаване на превоз на личния състав, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата. Допустимо е също по този начин възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите);

-Предоставяне на лицата от целевата група на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и социалнозначими болести, в това число съвещания съсспециалисти при нужда.

За реализиране на заложените дейностисаназначеникоординатор, обществени служащи, психолог, медицински сестри, домашни санитари, доставчиции водачи. В осъществяване на плановите действия ще бъдат обезпечени и супервизия и образования на чиновниците, предоставящи почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда.

Услугите се дават на територията на община Плевен в 24 обитаеми места. До края на месец ноември от услугите са се възползвали 574 индивида.

Центърът за ръководство на услугатае на адрес:гр. Плевенбул. „ Русе “№1, ет. 1, офис 2.Телефон за информация:064/600260и064/800402.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР