Проект "Форум за джендър балансиран модел в училище" няма да

...
Проект "Форум за джендър балансиран модел в училище" няма да
Коментари Харесай

МОН: Проект за джендър балансиран модел няма да получи одобрение за прилагане в образователната система у нас

Проект "Форум за джендър уравновесен модел в учебно заведение " няма да получи утвърждение да се употребява в просветителната система у нас.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката /МОН/ по отношение на изявления в медиите по отношение на този план. Проектът е направен от екип на Института за проучване на обществата и знанието към Българска академия на науките. Той е прегледан от Националната комисия за ЮНЕСКО, която се ръководи от Министерство на външните работи. Ако планът бъде утвърден от ЮНЕСКО за финансиране, той няма да получи утвърждение да се употребява в просветителната система у нас, прецизират от МОН.

На съвещанието на комисията са били разисквани общо 7 плана. МОН е подкрепило с публично писмо единствено един - "Карстът - последното "бяло " леке на планетата Земя ", показан от Националния институт на Българска академия на науките по геофизика, геодезия и география. МОН е изразило поддръжка и за плана "Участие на дамите в инженерно-техническите посоки за реализиране на стабилно развиване " на Техническия университет - София, показват от пресцентъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР