Продуцентската компания Студиа за дигитални изкуства (Dijital Sanatlar Yapımevi) пусна

...
Продуцентската компания Студиа за дигитални изкуства (Dijital Sanatlar Yapımevi) пусна
Коментари Харесай

Турция пуска игрален филм за Наим

Продуцентската компания Студиа за цифрови изкуства (Dijital Sanatlar Yapımevi) пусна първия тийзър на упования с огромен интерес биографичен филм за починалия именит щангист Наим Сюлейманоглу. В неговата роля ще се превъплъти 20-годишният артист Хаят Ван Ек, който е роден в Амстердам в семейство на холандец и туркиня.

Продуцент на лентата е Мустафа Услу, чийто финален филм за една от звездите на турската музика Мюслюм Гюрсес бе гледан от рекорден брой фенове. Режисьор на кино лентата е Йозер Фейзиоглу, а съветник е братът на Наим Мухаррем Сюлейманоглу, също щангист и треньор, пръв асистент на брат си приживе.

В продукцията са ангажирани известни турски артисти. Ролята на бащата на Наим е поверена на артиста Йеткин Дикинджилер, прочут реализатор и в турските сериали.

В ролята на майката на Наим ще се превъплъти Селен Йозтюрк. Ролята на първия треньор на Наим, роденият в България щангист Енвер Тюркилери, който се изселва в Турция през 1989 година, ще бъде поверена на Гюркан Уйгун.

Ще има още доста известни турски артисти, а фотосите са правени в България, Турция и Азербайджан.

Бягството от България, спортната кариера в Турция, срещи и събития, персони, белязали живота на Наим Сюлейманоглу ще бъдат пресъздадени на екрана, показват от продукцията.

В спортната си кариера Наим записва 47 международни върха, три олимпийски трофеи, шест европейски и седем международни трофеи. Той ще в историята като единствения до момента състезател, съумял да вдигне тежест, надхвърляща три пъти личното му тегло.

Междувременно районният уебсайт rodopi24.blogspot.com заяви, че следва издигането на двуметрова скулптура на Наим в Момчилград. Това ще стане по време на десетата интернационална среща на момчилградчани Момчилград постоянно в сърцето ми.

Паметникът ще бъде подложен пред спортния комплекс, който носи името на Наим Сюлейманоглу. Постаментът от стоманобетон е към този момент подготвен. Фигурата на щангиста също е направена. Тя е от месинг и ще бъде висока 2,20 метра. Височината на паметника с постамента ще е към 3 метра. Постаментът ще бъде облицован със сив измирски мрамор.

Видео вижте ТУК!

Източник: offnews.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР