Продуктивна среща с президента Зеленски. Обсъдихме напредъка на Украйна по

...
Продуктивна среща с президента Зеленски. Обсъдихме напредъка на Украйна по
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Зеленски обсъдиха напредъка на Украйна по пътя към членство в ЕС и подкрепата срещу врага

" Продуктивна среща с президента Зеленски. Обсъдихме напредъка на Украйна по пътя към присъединение в Европейски Съюз, както и поддръжката ни против съветската експанзия. Ще продължим да работим дружно, с цел да върнем украинското зърно на международния пазар и да оказваме икономическа помощ ", написа ръководителят на Европейска комисия в мрежата " Екс ".

 

Украинският водач дойде през вчерашния ден в Гърция, където се състоя среща с водачи на страните от Балканския полуостров. Той чака до края на годината решение на страните членки на Европейски Съюз по отношение на началото на договарянията за присъединение на Украйна към блока.

 

" Стремим се да реализираме оптимални резултати при използването на рекомендациите на Европейската комисия. Очакваме позитивна оценка на отчета в границите на пакета за разширението през октомври и решение на страните членки на Европейски Съюз за започване на договаряния за участие на Украйна в Европейския съюз през 2023 година ", уточни Зеленски.

 

Той изрази признателност на Фон дер Лайен за напъните, ориентирани към нормализирането на износа и преноса на украински аграрни артикули.

 

" Важно е да се възвърне пълноценната безмитна търговия сред Украйна и Европейски Съюз и да се обезпечи свободен достъп на украинския селскостопански експорт до цялата територия на единния пазар на Европейски Съюз. Очаквам на 15 септември да бъдат отстранени всички ограничавания върху украинските селскостопански артикули в Европейски Съюз ", безапелационен бе украинският държавен глава.

 

Страните дискутираха в елементи и различни направления за " зърнения кулоар " след блокирането от страна на Русия на Черноморската зърнена договорка. Зеленски благодари на Фон дер Лайен за идващия пакет помощ на стойност 1,5 милиарда евро. Освен това те съгласуваха позициите си по отношение на така наречен Формула за мир и подготовката на Световната среща на върха за мир.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР