Продължителността на живота на американците се е скъсила средно с

...
Продължителността на живота на американците се е скъсила средно с
Коментари Харесай

Стресът по време на работа съкращава живота средно с 3 години

Продължителността на живота на американците се е скъсила приблизително с три години поради напрежението по време на работа, написа The Washington Post като се базира на проучване на учени от Харвардския и Станфордския университет.

Резултатите са на база разбор и наблюдения над участници, разграничени в 18 разнообразни групи и следенето на 10 отрицателни фактора, свързани с работната среда, в това число неплащане на трудови хонорари, уволняване, липса на здравна застраховка, нескончаем работен ден и съчетаване на професионалните отговорности със фамилния живот. Експертите оценили какъв резултат оказва всеки от тези фактори върху продължителността на живота.

Получените данни потвърдили, че стресът на работното място е факторът с най-силно отрицателно въздействие върху междинната дълготрайност на живота, като освен това, в доста по-голяма степен той въздейства на мъжете, в сравнение с дамите.  

Също по този начин данните илюстрират, че хората с ниско обучение с доста по-голяма възможност могат да се сблъскат с обхванатите от проучването отрицателни фактори, което надлежно ще даде и директно отражение върху продължителността на живота им.

Властите би трябвало да се концентрират върху основаването на здравословна работна среда, изключително за служащите с ниска подготовка, поучават учените.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР