Продължителната жега и лятното слънце са опасни не само за

...
Продължителната жега и лятното слънце са опасни не само за
Коментари Харесай

Как ни променя слънцето през август

Продължителната горещина и лятното слънце са рискови освен за физическото, само че и за психологичното здраве. Редица научни проучвания в последните години потвърждават, че продължителните горещини могат да доведат до отключването на депресивни положения. Някои откриватели пък настояват, че решенията, които взимаме също се въздействат от околната температура.

Как тъкмо ни трансформира слънцето през август? Оказва се, че не постоянно и не за всеки то носи благополучие. Така да вземем за пример, съгласно австралийско проучване към 20 на 100 от хората в една общественост могат да се повлияят от смяна в климата. Данните демонстрират изрично, че точно през отпускарския сезон стават най-вече самоубийства. Едно от обясненията е, че през лятото общественият живот стига своя пик и на човек му се постанова да се сблъска със своите компликации в тази посока.

Медицински факт е също по този начин, че когато температурите се задържат дълго време над 30 градуса по Целзий, кръвното налягане става несигурно.

Резултатът - започваме да се тревожим повече, а настроението ни става лабилно. Първите признаци на лятната меланхолия са липса на интерес, отвращение за работа и обществени контакти.

През 2010 година друга пък доктрина оборва част от изказванията. Проучване, направено в Съединени американски щати и Австралия демонстрира, че през лятото хората, които са потърсили съвет от " Google " за психологичното си здраве, са с към 30% по-малко.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР