Продължете да четете, за да научите повече за това как

...
Продължете да четете, за да научите повече за това как
Коментари Харесай

Как да преодолеете завистта

Продължете да четете, с цел да научите повече за това по какъв начин да преодолеете завистта.

1 Знайте разликата сред завистта и ревността.

Завистта и ревността не са едно и също нещо, само че постоянно се бъркат. Важно е да знаете разликата сред завистта и ревността, с цел да определите коя страст изпитвате. Ревността е реакция на опасността от загуба на нещо, което към този момент притежавате. Завистта е реакция на нещо, което мислите, че ви липсва.

Например, ревността е това, което изпитвате, когато видите приятелката си да флиртува с различен човек.

Завистта е това, което изпитвате, когато видите другар да се придвижва с чисто нова спортна кола.

2 Помислете по какъв начин ви вреди завистта.

Как завистта е повлияла отрицателно на живота ви? Може би едно дългогодишно другарство е на ръба на разпадането, тъй като към този момент не можете да се преструвате, че сте щастливи за приятелката си, тъй че избягвате нейните позвънявания.

Може би натрапчиво проверявате страницата на бившия/та си във Фейсбук, с цел да гледате негови/нейни фотоси.

Може би ненавиждате да четете фотографския блог на собствен съученик, желаейки да имате нещо близо до неговите артистични качества.

Всичко това са образци за метода, по който завистта лишава сила, която би могла да бъде по-добре изразходвана за нещо по-положително.

Завистта може да ви навреди по следните способи:

Отнема ти времето

Консумиране на вашите мисли

Разрушаване на вашите персонални и професионални връзки

Изкривяване на вашата персона

Създаване на негативизъм

3 Определете повода, заради която завиждате.

Преди да можете да се справите със завистта си по градивен метод, би трябвало да разберете какво я предизвиква. Ако изпитвате злоба към новата спортна кола на вашия другар, отделете малко време, с цел да проучите повода, заради която изпитвате злоба.

Задайте си въпроси, с цел да идентифицирате повода за вашата злоба, преди да се справите със завистта си.

Например, завиждате ли, тъй като желаете кола като тази, която твой другар има?

Или завиждате на способността му да си разреши нещо толкоз скъпо?

Опитайте се да разберете в кой боязън се допира вашата злоба.

Например, страхът може да е обвързван с вашата лична липса на самочувствие или неспособността ви да се доверите.

4 Пишете за възприятията си.

Воденето на дневник е превъзходен метод да изразите възприятията си и да се справите с отрицателните страсти.

Воденето на дневник за вашата злоба може да ви помогне да започнете да я разбирате по-добре и да започнете да се справяте с нея.

Започнете, като напишете повода, заради която изпитвате злоба.

Опишете източника на вашата злоба допустимо най-подробно. Опитайте се да определите за какво завиждате на този човек.

Например, можете да напишете за вашия другар, който се качва с новата си спортна кола и по какъв начин ви е предиздвикало да се почувствате.

Какво беше настроението ви по това време?

Как се почувства, когато той спря?

Какво искахте да направите/кажете?

Какво в действителност направи/каза?

Как се почувствахте откакто си потегли?

Как се чувствате, като си спомните за това?

Какво бихте желали да почувствате?

5 Помислете да поговорите с другар за вашите завистливи усеща.

Да кажете на подкрепящ другар или член на фамилията по какъв начин се чувствате може да ви помогне да се почувствате по-добре и да ви помогне да изразите страстите си.

Изберете някой, който не е тясно обвързван с индивида, на който завиждате. Освен това не забравяйте да изберете някой, който ще ви поддържа и ще ви изслушва.

Избирането на някой, който ще отхвърли възприятията ви или който няма да предложи добра поддръжка, може да ви накара да се почувствате по-зле.

6 Обмислете да потърсите помощ от терапевт, в случай че не можете да преодолеете завистта си сами.

За някои хора завистта може да попречи на всекидневието и щастието. Без помощ може да е мъчно да разберете завистта си и да определите най-хубавия метод да се справите с тези усеща. Лицензиран експерт по психологично здраве може да ви помогне да разберете тези усеща и да ви помогне да се справите с тях.

Как да превърнете завистта си в нещо позитивно

1 Спри да се съдиш толкоз строго.

Когато завиждате на някой различен, това постоянно произтича от усеща на персонална некомпетентност.

Вие сте фокусирани върху това по какъв начин някой различен има кариерата, колегата, притежанията или интелигентността, които желаете, и тези стремежи се коренят в това, което възприемате като свои лични дефекти.

Опитайте се да се откажете от това да се самоосъждате толкоз строго и няма да сте толкоз склонни да сравнявате неподходящо обстановката си с тази на някой различен.

Например, може би завиждате на невероятната кариера на вашия другар, която е тръгнала нагоре, до момента в който вашата е към момента в начален стадий.

Опитайте се да бъдете по-търпеливи със себе си – ще получите своя ред в светлината на прожекторите, в случай че просто продължите да работите интензивно.

Завистта произтича от осъждането като цяло – мисленето, че това е по-добро от това, и вземането на решения въз основа на приемане на това, което нямате.

Опитайте се да бъдете по-разкрепостени, вместо да решавате, че някои качества е добре да притежавате, а други не.

2 Простете на индивида, на който завиждате, и на себе си.

Прошката е значима част от превъзмогването на завистта, тъй като негодуванието към някого за неговия триумф единствено ще ви натежи.

Едно упражнение, което може да ви помогне да се справите със завистта, е да декларирате своята амнистия на индивида, на който завиждате (разбира се, не в негово присъствие), както и на себе си.

Просто отделете миг, когато сте сами, с цел да изкажете прошката си.

Помнете, че вие ​​не простите на другия човек за постъпката. Вие избирате да видите обстановката им от тяхната позиция.

Като вземете поради тяхната позиция, можете да съчувствате на тяхната горделивост и достижения по съчувствен метод.

Например, можете да кажете нещо като: „ Гордея се с /името/, че има толкоз доста триумфи в кариерата си. Също по този начин си прощавам, че бях зад нея по пътя си към триумфа. ”

3 Превърнете завистта си в благодарност.

За да преодолеете завистта, е значимо да оцените това, което към този момент имате, както и това, което индивидът, на който завиждате, е спечелил.

Един от методите да започнете да променяте гледната си точка и да преодолеете завистта си е да намерите метод да оцените триумфа или благосъстоянието на другите.

Работете върху развиването на възприятие за благополучие за индивида, който е постигнал или получил това, за което му завиждате.

Например, пробвайте се да се зарадвате на другар, който може да си разреши спортна кола и сменете завистта си с удивление.

Може да ви помогне да изразите възхищението си на глас. Например, можете да кажете на приятеля си: „ Честита нова кола! Много се веселя за теб и за всички твои триумфи. ”

4 Използвайте завистта си, с цел да генерирате цел.

След като установите повода за вашата злоба, можете да се справите с нея по градивен метод, като я превърнете в нещо позитивно, като да вземем за пример цел.

Използването на завистта ви за образуване на реалистична, постижима цел ще ви помогне да спрете да се занимавате с отрицателните си усеща и да се почувствате овластени да измененията нещо в живота си към по-добро.

Например, в случай че завиждате на новата спортна кола на другар, тъй като желаете да имате финансовата независимост да си позволите нещо сходно, поставете си за цел да печелите и/или спестявате повече пари.

Разделете по-големите цели на по-малки, измерими цели. Например, в случай че задачата ви е да спечелите и/или да спестите повече пари. Една от по-малките ви цели може да бъде да потърсите по-високоплатена работа или да разберете за благоприятни условия за прогрес на актуалната ви работа..

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР