Продължават протестите на надзирателите в затворите и служителите на съдебната

...
Продължават протестите на надзирателите в затворите и служителите на съдебната
Коментари Харесай

Протестите на надзирателите в затворите и служителите на съдебната охрана продължават

Продължават митингите на надзирателите в пандизите и чиновниците на правосъдната защита. Те упорстват за увеличение на възнагражденията им и приравняването им към това в Министерство на вътрешните работи, както и увеличение на щатните бройки.

На следващ едночасов митинг излязоха надзирателите от Старозагорския затвор. Те са безапелационни, че няма да правят отстъпка от нито едно свое искане.

Исканията на надзирателите остават същите. На среща при започване на февруари с министър Цачева те отхвърлиха предлагането за 5 % нарастване на заплатите им. Иван Коцев – ръководител на синдикалното дружество в пандиза, съобщи пред " Хоризонт “, че поради неприятни условия в пандизите против България има заведени хиляди каузи от пандизчии, даже и в Страсбург, като страната ни заплаща милиони левове за тях, а за изискванията на труд на надзирателите не става и дума. Според Коцев в пандиза влизат опиати:

В нито един затвор в България няма подложен скенер, нямаме никакви механически средства, нямаме подготвени кучета, които да разпознават наркотични субстанции, нямаме нищо.

Група надзиратели от Старозагорския затвор ще вземат участие в събота в националния митинг пред Министерството на правораздаването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР