Продължават протестите на част от земеделците. Днес ще има мащабен протест

...
Продължават протестите на част от земеделците.
Днес ще има мащабен протест
Коментари Харесай

Част от недоволстващите земеделци се събират на голям протест в София

Продължават митингите на част от земеделците.

Днес ще има огромен митинг пред Министерски съвет в София поради " изцяло несправяне с политиката в бранша на сегашния министър Кирил Вътев и умишленото опълчване на сектора ". Протести ще има и на още 21 места в страната. 

" Няма спомагателни средства за земеделието. Парите се местят от единия джоб в другия ", декларират от Инициативния комитет за избавяне на българското земеделие, сплотяващ 26 браншови организации в бранш Земеделие.

Снощи част от сектора подписа съглашение с държавното управление.

Продължаващите митингите земеделците са безапелационни, че обезпечаването едвам на 150 милиона лв. за подкрепяне на секторите „ Плодове “, „ Зеленчуци “ и „ Животновъдство “ е извънредно незадоволително. Едно от главните претенции на представителите на аграрния отрасъл е да се поемат писмени гаранции и да се обезпечи финансиране от страна на властта за неотложно погашение на държавната помощ във връзка с сензитивните браншове в цялостния финансов размер, в който тя беше изплатена през 2022 година и 2023 година, както и да бъде призната национална позиция таванът по тази помощ да бъде повишен двойно, написа dariknews.

Организациите стимулират настояването за оставката на Вътев по този начин: за девет месеца той не съумя да покаже и прокара нито една концепция, политика и законодателно предложение. Искането за неговата оставка е също толкоз политически акт, колкото и опитите за неговото опазване на поста.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР