Продължават опитите на властите за освобождаването на екипажа на отвлечения

...
Продължават опитите на властите за освобождаването на екипажа на отвлечения
Коментари Харесай

Продължават опитите за освобождаването на двамата български моряци

Продължават опитите на управляващите за освобождението на екипажа на отвлечения транспортен съд „ Galaxy Leader ". В понеделник публично стана ясно, че капитанът и първият му асистент са българи. Те са на 42 и 39-годишна възраст.

Плавателният съд беше атакуван и арестуван от йеменските бунтовници хуси. Корабът е тръгнал от Истанбул, а задачата му е била Индия. След като пресича Средиземно море и минава през Суецкия канал, той е нападнат по средата на Червено море от бунтовниците. Нападателите са завладяли кораба, откакто са се спуснали на палубата от хеликоптер. Веднага по-късно радиовръзката прекъсва.

На собствен ред и Съединените щати осъдиха остро отвличането на товарния транспортен съд. „ Това е жестоко нарушаване на интернационалното право. Настояваме за незабавното освобождение на кораба и неговия екипаж и ще се консултираме със съдружниците си и сътрудниците от Организация на обединените нации по отношение на идващите стъпки ", уточни представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР