Продължават консултациите с парламентарно представените партии, които по конституция президентът

...
Продължават консултациите с парламентарно представените партии, които по конституция президентът
Коментари Харесай

Продължават консултациите при президента преди връчването на първия мандат

Продължават консултациите с парламентарно показаните партии, които по конституция президентът би трябвало да организира преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата политическа мощ - " Продължаваме промяната ". Във вторник президентът ще беседва на " Дондуков " 2 " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".

Това са третите за годината съвещания на президента в опит да бъде формирано постоянно държавно управление - след парламентарните избори на 4 април и на 11 юли не се стигна до съставяне на постоянен кабинет. Очакванията на обществото ни са за постоянно държавно управление, сподели Румен Радев по време на консултациите в понеделник. Тогава той се срещна с Политическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Очакванията са този път да има постоянен кабинет сред Политическа партия и Българска социалистическа партия, " ИТН " (ИТН) и " Демократична България " (ДБ). Тогава президентът уточни, че времето на едноличната премиерска власт завърши и вярата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлена от българските жители на изборите.

Според него двете служебни държавни управления, които назначи, са дали опция за стабилизация в изискванията на рецесия, за разкъсване с пороците на предишното, за образуване на нов вид ръководство от хора с друг политически профил, само че с общи цели за бъдещето на България. Той добави, че методът към сформиране на съдружно държавно управление може да бъде положен на тази основа. Едно дейно ръководство под формата на коалиция може да съществува единствено в случай че има взаимно почитание сред сътрудниците, сподели още Радев преди ден.

Междувременно не престават договарянията сред четирите обединения, които се чака да се включат в постоянното държавно управление. Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ преглеждат плана на съдружно съглашение, изпратен в неделя в среднощ от " Продължаваме промяната ". Иначе към този момент е ясно, както и имената на множеството министри. Възможно е обаче да има промени преди имената да бъдат формалното оповестени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР