Продължават дипломатическите визити в търсене на изход от кризата с

...
Продължават дипломатическите визити в търсене на изход от кризата с
Коментари Харесай

Позиционират американска техника и военни в Костанца

Продължават дипломатическите визити в търсене на излаз от рецесията с Украйна.  В същото време  Беларус и Русия стартират взаимни военни учения от едната страна на границата, а Украйна - от другата.

С цел подсилване на източните граници на НАТО, американска техника и военни ще бъдат позиционирани в румънския град Констанца. Заедно с тях 4 изтребителя F-18 ще проведат взаимни учения с военновъздушните сили на северната ни съседка.

Руски военни кораби минаха тази нощ през Босфора. Москва и Минск стартират 10-дневни учения покрай Украйна. На собствен ред Киев тества дронове и противотанкови ракети покрай Беларус.

В същото време - дипломатическите совалки не престават. След 4 годишна пауза, Англия изпрати върховен представител в Русия. В Москва външният министър Лиз Тръс постави венец пред гроба на Незнайния войник и беседва с сътрудника си Сергей Лавров, който изясни, че връзките могат да се възстановяват единствено посредством равнопоставен разговор.

„ Война в Украйна ще бъде пагубна за съветския и украинския нации и за европейската сигурност “, сподели Тръс.

Последва взаимна конференция, на която тонът на Лавров внезапно се втвърди.

„ Разочарован съм, тъй като диалогът не ни се получава. Слушаме, само че не чуваме. Най-подробните ни пояснения паднаха на неподготвена почва ", разяснява Лавров.

Пред генералния секретар на НАТО в Брюксел, английският министър председател предизвести, че рецесията сега се намира в " най-опасния миг ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР