Продължават действията на звената на МВР на територията на засегнатите

...
Продължават действията на звената на МВР на територията на засегнатите
Коментари Харесай

Граничен кораб обхожда залива край Царево, съдийката и дъщеря й все още не са открити

Продължават дейностите на звената на Министерство на вътрешните работи на територията на засегнатите от наводнението обитаеми места. Към сегашния миг са разпознати телата на. Все още не са открити районната съдийка на Царево Мария Москова и щерка й.

Няма нови сигнали за изчезнали хора, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас Цветелина Рандева.

Полицейски екипи контролират придвижването по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към сегашния миг няма достъп до Синеморец. Органите на реда реализират и линеен надзор за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони.

Екипите реализират и надзор по отношение на развалена или унищожена благосъстоятелност на жители, за недопускане на мародерски дейности.

Служителите на зонално жандармерийско ръководство в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от подпомагане.

Екип на РД “Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Бургас, дружно с непринудено формирование от Пловдив по закона за отбрана от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, като лежат паднали дървета и клони.

Екипи огнеборци отводняват в Лозенец и къмпинг „ Оазис “. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват следено вода от два язовира в Лозенец, с цел да не се допусне  преливане, а водолази търсят по море и наоколо до сушата разнообразни рискови предмети, отнесени от придошлата вода.

Пожарникари вземат участие и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в обезпечаването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват подпомагане на локалното население.

Гранично-полицейски транспортен съд е в акваторията на Царевския залив за подкрепяне на дейностите по търсене и избавяне.

Тони Щилиянова [**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР