Продължават честванията по повод 143 години от Априлското въстаниe. Днес

...
Продължават честванията по повод 143 години от Априлското въстаниe. Днес
Коментари Харесай

Чествания по повод 143 години Априлско въстание в Оборище

Продължават честванията във връзка 143 години от Априлското въстаниe. Днес поданици на Панагюрище и от цялата страна се събраха в местността Оборище, където през 1876 година е взето решение от революционните комитети за осъществяване на всеобщо въстание.

Местността Оборище е алегорична за българската държавност, тъй като се счита, че тогава е било извършено първото Велико национално заседание.

На тържественото отбелязване ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева акцентира, че свободата е най-ценното, което са ни оставили българските възрожденци и ние сме длъжни да я пазим.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Тук са сложени основите на българската парламентарна народна власт и че всичко ще бъде решавано с вишегласие. Разбира се, добре, че е имало такива мъдри хора, с толкоз доста огън в сърцето си, с толкоз доста жадност за независимост, с цел да можем през днешния ден ние да живеем свободно, умерено. Но в никакъв случай не трябва да забравяме, че свободата се извоюва и би трябвало да се пази.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР