Продължаваме промяната върна на президента втория проучвателен мандат за съставяне

...
Продължаваме промяната върна на президента втория проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

ПП върна на президента втория проучвателен мандат

" Продължаваме промяната " върна на президента втория изследователски мандат за сформиране на кабинет несбъднат, съобщи БНР.

Дотук се стигна, откакто на 6 януари 2023 година Народното събрание не одобри декларацията по общите цели, препоръчана от втората по бройка партия в Народното събрание.

В началото на срещата държавнният глава разгласи, че желае да разиска с представителите на Политическа партия думите на водача на " Демократична България " Христо Иванов, който разгласи, че шансът за кабинет с третия мандат минава през съгласие сред двате партии с най-вече депутати в Народното събрание, тези на ГЕРБ-СДС и на " Продължаваме Промяната ".

" Партньорите ви от Демократична България обявиха, че единственият метод да се реализира държавно управление, е да се направи компромис сред вас и ГЕРБ, тъй че ще ви помоля да обсъдим този извънредно значим въпрос ", уточни президентът Радев и помоли медиите да напусната залата на " Дондуков " 2.

Следва президентът Румен Радев да реши по кое време да връчи третия мандат и на коя политическа мощ. Това ще бъде и последният опит за сформиране на кабинет в границите на 48-ото Народно събрание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР