Продължаваме промяната“ се среща с представители на БСП, Демократична България“

...
Продължаваме промяната“ се среща с представители на БСП, Демократична България“
Коментари Харесай

,,Промяната“ се тресат от нерви. БСП категорично отказаха да подкрепят общата декларация

„ Продължаваме промяната “ се среща с представители на Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ и „ Български напредък “ откакто по-рано през днешния ден получи втория мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, предава 24 часа.

Целта на срещата е да се разиска плана на декларация, направена по оферти на четирите обединения. Тя се организира в постройката на „ Народното събрание “.

Никакви диалози не са водени до този миг за личен състав на възможен кабинет, акцентира номинираният за министър председател от Политическа партия акад. Николай Денков.

Днес изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и парламентарната група са разискали плана на решение

Първо, оценяваме положително желанието на Политическа партия да сътвори среда на разговор, като отрази приоритет на партиите, в това число и тези на Българска социалистическа партия. Нашето присъединяване досега в този разговор е израз на благосклонност, само че не може да се преглежда като поддръжка за държавно управление или на управническа стратегия. В текста на плана обаче са залегнали оферти, по които ние нямаме единодушие, и по наше мнение на този стадий не могат да бъдат изменени, сподели Кристиан Вигенин. Според него се е трансформирал форматът и е станал доста по-задължаващ.

На нас ни е коства, че формула на план на малцинството ще удължи политическата рецесия, вместо да я позволи. На днешната среща не участват обединения, които са болшинство – ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, сподели още той.

Българска социалистическа партия няма да поддържа оферти проект-решение, само че ще продължим разговора за сформиране на държавно управление, уточни още Вигенин.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР