Продължаваме промяната“ предлага премахване на данъка върху субсидиите до 100

...
Продължаваме промяната“ предлага премахване на данъка върху субсидиите до 100
Коментари Харесай

ПП внесе законопроект, премахващ данъка върху субсидиите до 100 000 лева за земеделци

" Продължаваме промяната “ предлага унищожаване на налога върху дотациите до 100 000 лв. за земеделците. Това стана с направен и импортиран законопроект за изменение и допълнение на Закона за налозите върху приходите на физическите лица и Закона за корпоративното подоходно облагане, осведомиха от пресцентъра на Политическа партия.

От приемането на България в Европейски Съюз и обвързваните данъчни промени, българските фермери упорстват да бъде отстранен налога върху дотациите. Практиката при част от страните от Европейски Съюз е за третирането на дотациите като необлагаем приход, до момента в който други, както и България до момента, одобряват дотациите за част от облагаемите доходи на фермерите.

Българското земеделие страда от тежки структурни несъответствия, изострен дефицит на работна ръка и тесни експерти, непропорционална централизация на активи и земя, непрекъснато понижаване на дребните и междинните стопани, непривлекателност на бранша до степен той да не прибавя млади земеделци, неявяване на автоматизация и цифровизация, отлив на вложения, липса на среда за нововъведения в първичното произвеждане и преработката.

Структурните проблеми се задълбочиха от КОВИД-19 пандемията и войната в Украйна, довели до разрушение на веригите за доставки, пазарните механизми и продоволствените салда.

Вземайки под внимание тези проблеми, Политическа партия " Продължаваме промяната “ реши да предложи законопроекта, който ще облекчи българските фермери.

Изразяваме и удовлетворение от обстоятелството, че и други политически сили се сплотиха към потребността от тези промени и интензивно участваха в полемиките по правенето на законопроекта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР