Продължаваме Промяната (ПП) не са обсъждали кандидат за премиер, а

...
Продължаваме Промяната (ПП) не са обсъждали кандидат за премиер, а
Коментари Харесай

Гюров: „Продължаваме Промяната“ не са обсъждали кандидат за премиер

" Продължаваме Промяната " (ПП) не са обсъждали претендент за министър председател, а приемането на антикорупционния закон от правната комисия в сряда е бил положително начало за договарянията за кабинет. Така заключи в коридорите на Народното събрание обстановката към сформиране на държавно управление с третия мандат ръководителят на парламентарната група (ПГ) на Политическа партия Андрей Гюров, заяви dariknews.bg.

Според Ива Митева от " ИТН " (ИТН), в случай че в този момент съумеят да образуват държавно управление, то ще бъде доста по-здраво и мощно от първичното.
За Атанас Зафиров от " Българска социалистическа партия за България " всичко върви по проект.

Андрей Гюров напомни, че антикорупционното законодателство е едно от изискванията на Политическа партия договарянията да продължат и да се реализира някакъв триумф в тях. Така че сигурно това е едно положително начало и се усилват възможностите за сформиране на кабинет, един добър знак, счита той. По думите му в този момент би трябвало да се види, след публичното разискване, по какъв начин ще продължат полемиките сред двете четения.

На въпрос дали Асен Василев остава номинация на Политическа партия за министър председател Гюров отговори, че на този стадий не са обсъждали имена, само че означи, че вицепремиерът и министър на финансите в оставка е бил тяхната кандидатура при първия изследователски мандат. След края на първия кръг диалози прекосяваме в посока разискване на лични позиции и име на министър председател, акцентира Гюров.

С " ИТН " към този момент сме водили договаряния, работили сме дружно в обединението, там, за жалост, равнището на доверие не е високо, отговори той на журналистически въпрос. Това, което може да се направи оттук насетне, е да се беседва въз основата на съответни правила и задания, съгласно ръководителя на ПГ на Политическа партия.

Приемането на антикорупционния закон от правната комисия през вчерашния ден за нас е явен знак като първа крачка към съставянето на кабинет в 47-ото Народно заседание, разяснява пред публицисти Ива Митева от " ИТН " (ИТН). Тя добави, че групата им е направила своите бележки и опасения във връзка с законопроекта. Вчера го подкрепихме, тъй като считаме, че антикорупционното законодателство се нуждае от дълбока смяна, изясни тя и добави, че в управническата стратегия като краен период за приемането на закона е посочен септември, тъй че няма закъснение.

Митева съобщи, че на следващия ден в пленарната зала Има Такъв Народ ще поддържат процедурните правила за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, които са точка в дневния ред на пленарното съвещание, след което се потегля към избор на ръководител на антикорупционния орган. Депутатът изясни, че дали това ще е Бойко Рашков, или различен, е въпрос на съответни оферти. Нека да кажем желаеме ли обществена процедура или не, заключи Митева. На въпрос дали Има Такъв Народ ще имат своя номинация тя отговори, че не би могла на този стадий да каже, само че името на Рашков също предстои на разискване.

Аз скърбя, че господин Василев не съумя да усвои своя мандат, бяхме подготвени за диалози и даже да го подкрепим, само че той не направи никакви старания в тази посока. Така Ива Митева отговори на въпрос по какъв начин в Има Такъв Народ биха приели възможна повторна номинация на вицепремиера в оставка за министър председател. От вчерашните диалози с " Българска социалистическа партия за България " тя съобщи, че е обнадеждена.

До толкоз, доколкото зависи от нас, а и от диалозите с " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България " виждам, че сме на едно мнение, че държавно управление е по-доброто решение сега за всички нас - не поради това дали ще бъдем в Народното събрание, а тъй като отчитаме всички последствия, които ще следват от обстановката, в която сме в България, уточни Митева. Загрижени сме и считам, че би трябвало да излезем по някакъв метод от тази рецесия, добави тя. Смятаме, че всеки би трябвало да си е научил урока, отговори представителят на Има Такъв Народ, запитана по какъв начин ще изгладят връзките си с Политическа партия. Ако в този момент успеем да образуваме кабинет, той ще бъде доста по-здрав и мощен от първичния, уверена е Митева.

Според Атанас Зафиров от " Българска социалистическа партия за България " всичко върви по проект. След като имаме някакви резултати, ще ви осведомяваме навреме, даде обещание той и добави, че постоянно е бил оптимист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР