Продължаваме Промяната очаква поканата за лидерска среща, след което колективните

...
Продължаваме Промяната очаква поканата за лидерска среща, след което колективните
Коментари Харесай

ПП имат ясни условия, ако иска Нинова да получи тяхната подкрепа

" Продължаваме Промяната " чака поканата за лидерска среща, след което груповите ѝ органи ще решат дали да дадат мандат на управлението да води договаряния. Това разяснява пред публицисти ръководителят на ПГ " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров по отношение на получения от левицата трети изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Днес, откакто получиха мандата, от левицата обявиха, че ще предизвикват лидерска среща. Корнелия Нинова разгласи, че в случай че не бъде реализирано единодушие на нея, ще върнат мандата. 

" Ние в този миг не сме получили нито покана, нито имаме изясненост какви ще бъдат тематиките на диалога, кои ще бъдат участниците. Така че ще чакаме да получим такава покана и тогава, естествено, в нашите групови органи ще дадем мандат на управлението да води договаряния. Нека първо да забележим каква ще бъде поканата, формата и тематиките, които ще бъдат обсъждани, тогава ще вземем нашето решение ", уточни Гюров.  

Той напомни, че още при първия и втория мандат са декларирали, че са отворени за диалози по цели с всички парламентарни сили.

Ние бяхме първите, които поканихме останалите парламентарни групи за такива диалози и сме постоянно подготвени да се срещнем в Народното събрание, да приказваме по целите, които ние виждаме като съществени за бъдещето ръководство, уточни Гюров.

Той регистрира, че възможностите за сформиране на държавно управление с третия мандат са много дребни.

Ние положихме доста съществени, градивни старания във втория мандат и сложихме на масата тези цели, от които ние не можем да отстъпим. Мислим, че сме създали от наша страна всичко, което е належащо, и в този момент е въпрос дали Българската социалистическа партия е подготвена да премисли някои от своите позиции и това са военната помощ за  Украйна и Изборният кодекс.

" Без такова преосмисляне не би било мислимо за нас в този миг да подкрепим един подобен трети мандат ", добави той.

  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР