Продължаваме промяната“ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБПродължаваме промяната няма

...
Продължаваме промяната“ няма да подкрепи кабинет на ГЕРБПродължаваме промяната няма
Коментари Харесай

Вечерни новини: ПП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ; Цените на имотите се забавят

„ Продължаваме промяната “ няма да поддържа кабинет на ГЕРБ
" Продължаваме промяната " няма да поддържа кабинет с мандат или присъединяване на ГЕРБ. Националният съвет на партията е дал мандат на представителите да водят диалози по политики с всички парламентарно показано партии. Това съобщи Асен Василев след съвещание на политическото управление на партията. 
Организацията за икономическо сътрудничество и раз видя понижаване на корупцията в България
Намаляване на корупцията в България, само че още доста работа и промени, с цел да стане България член на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Това се споделя в най-новия отчет на институцията, систематизиран от ръководителя на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман на особено събитие в Министерски съвет.
Според президента партиите към този момент беседват за държавно управление
Почти 48 часа след края на изборния ден политическите партии не престават всеобщо да мълчат. Според президента Румен Радев те към този момент приказват между тях за опциите за сформиране на кабинет.
Цените на парцелите в България се забавят, само че остават измежду най-бързо растящите в Европейски Съюз
Цените на парцелите в България не престават да порастват и през четвъртото тримесечие на 2022 година На годишна база покачването е с 13.4%, само че на тримесечна има спад от 2.2%, демонстрират данните на Евростат за цените на парцелите и наемите в Европейския съюз.
Комисия за защита на конкуренцията санкции „ Български пощи “ с 250 хиляди лева за нелоялна конкуренция
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи санкция на „ Български пощи “ в размер на 247 564 лева поради нелоялна конкуренция. Решението на регулатора идва след подадена тъжба от страна на „ Стар Пост ” ООД, в която се твърди, че държавният пощенски оператор предоставя услуги на цени, по-ниски от разноските за реализация за дълъг интервал от време, а задачата е нелоялно привличане на клиенти.
НАТО се разшири за 74-ия си рожден ден – по какъв начин стартира всичко
Тази седмица се поставя началото на нова глава в историята на НАТО. Tрансатлантическият защитителен алианс посреща своя 31-ви член – Финландия. Датата 4-ти април обаче е специфична за Алианса от много години – рожденният му ден, който се отбелязва за 74-ти път, написа Business Insider.
Съединени американски щати и Европейски Съюз дружно поглеждат към дребните нуклеарни реактори
Съединените щати и Европейски Съюз имат намерение да засилят съдействието си в региона на нуклеарната сила, с цел да понижат зависимостта от Руската федерация и да поддържат напъните за диверсификация на доставките. Това се споделя в взаимно изказване, оповестено след десетия енергиен съвет Съединени американски щати – Европейски Съюз, който се организира в Брюксел.
Европейски Съюз пусна референтна цена на втечнения природен газ
Регулаторите на Европейския съюз извършиха обещанието си за основаване на нов бенчмарк за полутечен природен газ за района. Надеждата е да се усили прозрачността при цените и да се понижи опцията за внезапни скокове като тези, които раздрусаха пазарите предходната година.
WWE и UFC се сливат в договорка за 21 милиарда $
World Wrestling Entertainment Inc  ще се сплоти с притежавания от Endeavour Group франчайз за смесени бойни изкуства UFC. Целта е да се образува нов, обществено регистриран развлекателен колос, оценен на към 21 милиарда $, оповестиха двете компании в понеделник.
Гугъл ще икономисва пари от преносими компютри и снекбарове
Във време, когато софтуерната промишленост се бори с всеобщи съкращения и светът се готви за стопански спад, Гугъл предприе още една смела стъпка към ограничения за понижаване на разноските. Гигантът понижава услугите за чиновниците като фитнес класове, периодичност на замяна на преносими компютри и последователно отстранява съществени неща като снекбари, телбод и тиксо.
L`Oreal придобива първокласния бранд Aesop в договорка за $2.5 милиарда
Френската козметична група L`Oreal подписа договорка на стойност 2.53 милиарда $ с бразилската Natura & Co за закупуването на Aesop, нейната австралийска първокласна марка. Сделката, която е най-голямото придобиване на L`Oreal до този миг, съгласно данните на Dealogic, уголемява наличието на компанията на пазара на първокласна козметика, като в същото време дава на бразилската компания известно финансово облекчение на фона на свиващи се маржове и тежък дълг.
Ердоган стана първият притежател на турския автомобил Togg
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в понеделник публично стана първият притежател на локалния бранд електромобил при старта на дълго чаканите доставки. Ердоган, съпроводен от първата дама Емине Ердоган, получи модела T10X на Togg на гала в президентския комплекс в столицата Анкара.
Кибритопродавачът, който построи мебелна империя за милиарди
IKEA е най-голямата верига магазини за мебели в света. Мебелният колос започва активността си през 1943 година като дребна компания, която приема поръчки и доставя разнообразни артикули по пощата. Тя е учредена от Ингвар Кампрад, който е роден на 30 март 1926 година Пет години след основаването си - през 1958 година - компанията отваря първия си магазин в Швеция под името Möbel-IKÉA.
Virgin Orbit подаде заявление за банкрут
Във вторник Virgin Orbit подаде молба за отбрана от банкрут по Глава 11 в Съединени американски щати, откакто не съумя да си обезпечи избавително финансиране. Базираната в Калифорния компания за изстрелване на спътници подаде заявление в Съда по несъстоятелността на Съединени американски щати в окръг Делауеър и се стреми да продаде своите активи.
Закъсняла първоаприлска смешка? Мъск смени логото на Twitter
Емблематичното лого на Twitter, изобразяващо синя птица, е заменено. Новото лого към този момент изобразява кучето порода Шиба ину от известната криптовалута Dogecoin. Смяната наподобява като закъсняла 1-априлска смешка от притежателя на обществената мрежа – Илон Мъск, предава The Guardian.
Webit Investment Network влага $200 000 в американската Elephant in a Box
Webit Investment Network, капиталова компания на пазара на Beam в България, представлявана от доктор Пламен Русев, разгласи инвестиция от 200 000 $ в Elephant in a Box. Компанията е основана в Съединени американски щати и е снабдител на новаторски и устойчиви решения за мебелната промишленост. Тази инвестиция следва неотдавнашния триумф на Elephant in a Box в огромния край на Founders Games на Световния стопански конгрес в Давос, където беше определен за финалист от интернационално жури от вложители.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР