Продължаваме промяната най-после са внесли документи за регистрация като политическа

...
Продължаваме промяната най-после са внесли документи за регистрация като политическа
Коментари Харесай

Продължаваме промяната започват регистрацията си като партия в СГС

" Продължаваме промяната " най-сетне са внесли документи за регистрация като политическа партия в Софийския градски съд. Новината беше обявена от няколко медии в сряда следобяд.

Политическа партия направи учредително заседание още в средата на април 2022 година - шест месеца откакто завоюва парламентарните избори, а Кирил Петков сформира съдружен кабинет.

За да може да се записва в съда, партията би трябвало да даде учредителна декларация и протокол от събранието, правилник, лист с най-малко 500 учредители и най-малко 2500 членове, както и уверение за уникалност на името - той се издава от Софийския градски съд.

Името на най-голямата парламентарна група внезапно се оказа проблем, тъй като кметът на Добрич Йордан Йорданов е припознал в него собствен остарял слоган за локални избори. Йорданов нападна и молбата за регистрация на " Продължаваме промяната " като комерсиална марка пред Патентното ведомство, която Даниел Лорер е завел още преди миналогодишния избор.

До момента не е ясно дали този спор ще се отрази върху процедурата на основаване на партията.

Софийски градски съд е задължен да прегледа молбата за вписване на Политическа партия в 1-месечен период навън съвещание с присъединяване на прокурор. Решението по документите би трябвало да се произнесе до 14 дни, като то може да се апелира пред Върховен касационен съд.

Всички партии в България са вписани в обществен указател на съда.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР