Продължаваме промяната можеха да имат всичко, за което се борят,

...
Продължаваме промяната можеха да имат всичко, за което се борят,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ако искаха, ПП можеха да имат свой премиер, а Гешев да не е главен прокурор

Продължаваме промяната " можеха да имат всичко, за което се борят, в случай че дружно с " Демократична България " се бяха коалирали с ГЕРБ в границите на първия манда т и напъните на ръководена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Това съобщи пред Българска национална телевизия Росен Плевнелиев, президент на България за интервала 2012-2017.

Според него са нужни промени в Конституцията, с които да се отстрани съществуването на служебно държавно управление.

Това е нездравословен институт, който къса институционалната нишка в страната и от тази позиция имате резултата на изчегъртване на всеки три месеца, уточни той.

По думи на Плевнелиев при образуването на контактната група за образуване на болшинство в границите на първия мандат водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал цялостен картбланш. Това означавало, че в случай че " Продължаваме промяната " са желали, са можели да имат собствен министър председател, а основният прокурор е нямало да се споделя Иван Гешев.
 Вигенин не е оптимист за втория мандат, само че вижда потребни стъпки за третия
Вигенин не е оптимист за втория мандат, само че вижда потребни стъпки за третия

Българска социалистическа партия нямало да сложат пръст в колелата на сериозните опити за държавно управление

" Такова знамение в политиката не е имало до момента - тази стена от агитация и липса на логичност. Ударихме се в стена на липса на обикновена логичност на политическите дейности . Новото потомство български политици като че ли не ни схващат и гледат на нещата по различен метод. Тези вълшебни за нас думички, като надграждане, напредък, мъдрост, да се поучиш от предходното потомство - неприятното да подобриш, положителното да надградиш - няма такова нещо ", заключи той.

По негови думи има чисто пропагандни опорни точки и в еманацията на всичко това е " Продължаваме промяната ".

Превнелиев счита, че " Демократична България " са били по-склонни, само че постоянно са поставяли изискването - " Да, обаче Политическа партия...ако те не създадат крачка, и ние няма да създадем ".

" Казваме на всички - изпускаме последния трен за еврозоната, в случай че не влезем, страната изпада. Ставаме бананова република... " Шенген, правосъдната промяна - желаете ли ги? " - " Да! " - " Дайте да ги създадем! " - " Ама не може с ГЕРБ. Никога и нищо с ГЕРБ ", разкритикува Плевнелиев.
 Политическа партия не виждат огромен късмет за кабинет с втория мандат
Политическа партия не виждат огромен късмет за кабинет с втория мандат

Партията се концентрира върху локалните избори

Той предизвести, че България изпуска последния трен, с който може да реализира цялостна европейска интеграция , и има огромна заплаха да попадне в геополитическа изолираност. По тази причина прикани към единение по главните цели - положителното име и известност на България, надграждане, а не принуждение на Конституцията и евроинтеграцията.

" Представете си вид, в който Румъния влезе в Шенген, а ние - не. Ето това е геополитическа изолираност - като някакъв буфер, през който влизат мигранти и затворени откъм Дунава. Дотам сме ", заключи Плевнелиев.

По негови думи Политическа партия е основана в условия на зависимости от президента Румен Радев, които би трябвало да се обяснят на обществото. Той дефинира президента като популист и го прикани за опрощение поради присъединяване му при влизането на " Продължаваме промяната " във властта.
 Денков вижда кабинет от специалисти, без централна фигура
Денков вижда кабинет от специалисти, без централна фигура

Отрича да е " кукла на конци "

" Кога е постъпил вярно президентът Радев - когато ги е показал като най-хубавото, или, запита Плевнелиев.

" Като е споделил шмекерия, да изясни какво се случва там, за какво по този начин ги е нарекъл. Тази дума за мен е " едно си споделил, друго си правил, тежка форма на липса на интегритет ". Защото, в случай че си демократ, спазваш върховенството на закона ", акцентира той.

Според Плевнелиев думата на 2022 година е " разделяне ".

" Една година, в която България изглеждаше като мрачен балкански индивид, като бананова република с липса на воля да решим най-важната от всички рецесии - политическата " , заключи той.
анкета
След като кабинетът „ Габровски “ не мина?
С втория мандат ще се получи Шанс има единствено с третия мандат Направо да вървим на избори Президентска република звучи все по-добре Нито знам, нито ме интересува
С втория мандат ще се получи

Шанс има единствено с третия мандат

Направо да вървим на избори

Президентска република звучи все по-добре

Нито знам, нито ме интересува
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР