“Продължаваме промяната” може да отиде при президента Румен Радев с

...
“Продължаваме промяната” може да отиде при президента Румен Радев с
Коментари Харесай

Асен Василев: Кабинета може да е готов още при връчването на мандата

“Продължаваме промяната” може да отиде при президента Румен Радев с готово държавно управление още за връчването на мандата. Това се разбра от изявление на съпредседателя на обединението Асен Василев пред публицисти в Народното събрание.

На въпрос има ли опция да отидат с готово държавно управление при президента, а не да го разискват до седмица след връчването на мандата, Василев сподели: Идеята е държавното управление да се конструира оптимално бързо.

Току-що обсъдихме още няколко последни корекции. Говорим безусловно за едно-две фрази. Те са по-скоро в общото съглашение, уточнение. Знаете, че юристите обичат да изпишат всичко по доста по-конкретен метод, сподели той.

Не сме мислили по какъв начин тъкмо ще се случи подписването. В момента желаеме да затворим съглашението, с цел да може на следващия ден и другиден то да мине по съответните органи на партиите, продължи той.

Всяка партия има вицепремиер и един, който ще се занимава с дейно ръководство, тъй че мисля, че са общо пет, изясни Василев.

Надяваме се да го подпишем преди края на седмицата, сподели той за съдружното съглашение.

Депутатът от "Продължаваме смяната " Калина Константинова е предлагането на плана на Кирил Петков и Асен Василев за вицепремиер на дейно ръководство - цифрова промяна на държавната администрация, удостовери тя пред публицисти в Народното събрание през днешния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР