Продължаваме промяната и Демократична България призоваха гражданите да излязат на

...
Продължаваме промяната и Демократична България призоваха гражданите да излязат на
Коментари Харесай

ПП и ДБ призоваха гражданите да излязат на протест срещу връщането на хартиения вот

„ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ” приканиха жителите да излязат на митинг против връщането на хартиения избор.

Предвидено е демонстрацията да се организира в 18.00 часа пред постройката на Народното събрание.На взаимен брифинг двете обединения молиха за поддръжка против решението на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия за промени в Изборния кодекс.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков съобщи, че хартиената коалиция е решила, че през днешния ден е денят, в който демократичният избор на всеки български гражданинще бъде сменен.

Христо Иванов от „ Демократична България ” добави, че хартиената коалиция е решила да скрепи съюза си с връщането на хартиената бюлетина. По думите му в този момент е моментът за поддръжка от страна на жителите.

Другият съпредседaтел на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев посочи, че ще създадат всичко, с цел да предотвратят кражбата на вота на българските жители.

Продължава окончателното разискване на измененията в Изборния кодекс. Депутатите вкараха видеонаблюдение и видеозаснемане на броенето на бюлетините във всички изборни секции в страната.

Отхвърлено беше предлагането на „ Демократична България “ за основаване на преброителни центрове, които да понижат грешките при отчитане на вота.

Отхвърли се и настояването за смяната на Централната изборна комисия, тъй че членовете ѝ да са пропорционални на партиите в Народното събрание. Така „ Продължаваме промяната “, „ Възраждане “ и „ Български напредък “ няма да имат свои представители в ЦИК, Петър Петров от Възраждане и Настимир Ананиев от „ Продължаваме промяната “ разясниха.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР