Продължаваме промяната и Демократична България май вървят към общо явяване,

...
Продължаваме промяната и Демократична България май вървят към общо явяване,
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Големият залог ще са местните избори

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " май вървят към общо явяване, с което се надяват да завоюват психическо преимущество. Това показа в ефира на Nova News социологът от " Галъп " Първан Симеонов.

Допълни, че събирането на подписите за референдум ще е другата линия на радикализация. Симеонов счита, че войната в Украйна също ще окаже въздействие на избора на българите на идващите избори, разяснявайки, че в случай че спорът ескалира, тогава " българите ще гласоподават благоразумно ".

Смятам, че на по-бодър избор може да разчитат " Български напредък ", Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи. При всички случаи обаче се обрисува яростен конфликт сред прогресисти и консерватори, изясни социологът.

По думите му към този момент е късно за появяването на нови играчи на политическата сцена и добави, че депутатите трансфораха настоящия парламент в предизборна акция и единствено са имитирали, че работят за съставянето на постоянно държавно управление.

Относно абсурдът с Nexo Първан Симеонов е на мнението, че той няма да се отрази доста на предизборната акция, и акцентира, че огромният залог за тази година ще бъдат локалните избори.

Политическа партия и Демократична България разчитат на сражението с ГЕРБ, с цел да се активизират и да вземат София. Ако прогресистите вземат София, това ще бъде голям стадий, счита Симеонов.

Според него референдума на Има Такъв Народ за президентска република няма да притегли толкоз гласоподаватели, защото " хората не са на тази вълна ".

По тематиката със Северна Македония социологът изясни, че неналичието на политика от страна на България във връзка с Скопие е довело до проблемите, които в този момент има сред двете страни.

България сбърка генерално, че в първите години от основаването на Македония нямаше политика на стопански връзки. Вместо това минаваме една прекаленост в друга – от индиферентност до натискането на " нуклеарното копче ", т.е. налагането на несъгласие. България е доста слаба откъм национални политики, откъм народен интерес. Трябва да си подготвен да отстояваш своите независимост и самостоятелност, както прави Украйна сега, приключи Първан Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР