Продължаваме промяната е на минимална дистанция от 1% пред партията

...
Продължаваме промяната е на минимална дистанция от 1% пред партията
Коментари Харесай

Тренд: "Промяната" се срива, ГЕРБ на 1 % от първото място при избори днес

" Продължаваме промяната " е на минимална отдалеченост от 1% пред партията на Борисов, сочи проучване на организация " Тренд ", направено по поръчка на " 24 часа " Войната в Украйна и влошената интернационална конюнктура водят до смяна в структурата на оптимизма и скептицизма на българина за бъдещето на страната.

 Как оценявате работата на държавното управление Как оценявате работата на държавното управление Източник: Тренд
Социолозите регистрират смяна при електоралните настройки
За последните два месеца " Продължаваме промяната " губи 3,5% от поддръжката си измежду гласуващите. Формацията към Кирил Петков и Асен Василев продължава да заема първа позиция, само че с минимална преднина от 1% пред главния си конкурент, сочи проучването. ГЕРБ от своя страна имат поддръжката на 21,9% от гласуващите. Според изследването Движение за права и свободи заема трета позиция с 11,4% от деклариралите, че ще гласоподават на последващи избори, а незабавно след нея се подрежда Българска социалистическа партия с 10,4% от гласуващите. Следват " ИТН " (7,5% от гласуващите), " Демократична България " (7,4% от гласуващите) и " Възраждане " (7,3% от гласуващите) на пренебрежима отдалеченост посред им.

Радев със спад 6% за първи път от година
При оценката за работата на президента Румен Радев динамичността не е толкоз сериозна, само че и там се записва ерозия, която прекъсва позитивния тренд от последните няколко месеца. През февруари 55% оценяваха позитивно работата на президента, а 1/3 - негативно. През март позитивните оценки са 49%, а негативните - 39%. Всъщност подобен спад от 6% в поддръжката за президента последно е имало при започване на 2021 година

 Как оценявате работата на президента Как оценявате работата на президента Източник: Тренд
Делът на песимистите (47%) към този момент е по-голям от този на оптимистите (40%)
Само месец по-рано стойностите бяха обърнати. Динамичните събития от последния месец като покачването на цените на съществени артикули и услуги, искрите сред президент и изпълнителна власт и търканията сред сътрудниците в обединението недвусмислено са дали своето отражение върху публичните настройки. Регистрира се спад по съществени знаци. Отрицателните оценки за работата на Народното събрание се повишават от 52% през февруари до 64% през март. Положителните оценки падат от 29% през февруари до 24% през март При оценката за работата на държавното управление се вижда даже по-драстична смяна. По данни на " Тренд " от началото на мандата позитивните и негативните оценки за работата на този кабинет бяха изцяло сходни (39% позитивни и 40% негативни през януари и февруари). През март позитивните оценки за работата на държавното управление са 29%, а негативните - 56%.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР