Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ излезе с позиция, в която остро

...
Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ излезе с позиция, в която остро
Коментари Харесай

ПП-ДБ с поредна остра реакция срещу поведението на „Възраждане“

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ излезе с позиция, в която остро осъжда разпространяването на език на омразата и апели за принуждение и хомофобия . Поводът е публикувания в Телеграм групата “Възраждане ” колаж, охарактеризиран от някои като „ антисемитски “. От обединението приканват ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата съзнателно да проверяват случая.

Във връзка с инспекция на прокуратурата за съществуване на задоволително данни за закононарушение по член 162 и 164 от Наказателния кодекс за публикувани апели за принуждение с детайли на фашистка агитация в група на Възраждане, “Продължаваме промяната–Демократична България ” приканва Политическа партия “Възраждане ” да прекрати тактиката “атаката е най-хубавата отбрана ” и ясно да съобщи мнението си за публикувания в Телеграм групата “Възраждане ” колаж с апел за принуждение и антисемитизъм.

„ Изказването на Костадин Костадинов, включващо опасност за ответен сигнал против основателите на сигнала, считаме за форма на напън. Всеки, станал очевидец на закононарушение, е задължен да алармира органите на реда. Обратното е безучастие “, означават още от ПП-ДБ. Те допълват:

„ Само за последните месеци „ Възраждане “ предизвикаха няколко невиждани апела за принуждение и ограничение правата на хората в България. Като стартираме от възпрепятстването на свободното придвижване и закани против жители при осъществяване на кино прожекция; минем през насилственото прекъсване на Явор Божанков и Манол Пейков да изразят като народни представители мнението си от трибуната на Народното събрание; минем през невижданите персони офанзиви против Даниел Лорер, тъкмо от лидера на Възраждане, по които е заведена тъжба в Комисията по дискриминация; прибавим апелите за навлизане в Народното събрание; и не на последно място напомним арогантното разпространяване на неистини и всяване на боязън, че български жители ще бъдат изпращани в Украйна и голям брой случаи на разпространяване на дезинформация и лъжи. “

От обединението недоумяват, за какво президентът до момента не е изказал мнение по държанието на партията, макар по думите им „ честите си мнения на политическата обстановка в България “ .

„ Цялата мощ на закона следва да се употребява в отбрана на правото на всеки български жител за живота, достолепието и правата на личността, както повелява Конституцията и Всеобщата декларация за правата на индивида на Организация на обединените нации. Призивите към закононарушение и толерирането на закононарушения са закононарушения сами по себе си. Висша полезност на демокрацията е свободата на словото и плурализъм в политическия набор, само че в основата й стои върховенството на правото и справедливостта. Няма да допуснем корист нито с върховенството на закона, нито с насилието над който и да е български жител „, приключва позицията на „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР