OpenAI отхвърли слуховете за представяне на търсачка, работеща с AI,

...
OpenAI отхвърли слуховете за представяне на търсачка, работеща с AI,
Коментари Харесай

OpenAI отричат слуховете, че стартират собствена търсачка

OpenAI отхвърли слуховете за показване на търсачка, работеща с AI, по време на идното събитие в понеделник, обратно на необятно публикуваните упования.

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на компанията, Сам Алтман, обясни обстановката в X, опровергавайки известията в медиите и заявявайки: „ Не GPT-5, не е търсачка, само че ние работихме интензивно върху някои нови неща, които считаме, че хората ще заобичат. ”

Уебсайтът на OpenAI към този момент демонстрира на видно място банер с надпис „ Пролетни актуализации “, приканващ потребителите да прибавят събитието към своите календари. Освен това компанията разгласи посредством своя формален X акаунт, че ще бъде разполагаем поток онлайн в понеделник, 13 май, започващ в 20:00 българско време, с цел да покаже актуализации за ChatGPT и GPT-4.

Грег Брокман, президент на OpenAI, повтори изказването на Алтман, потвърждавайки неналичието на известие за търсачката.

Предишни отчети от The Information, Bloomberg и Reuters допускаха, че OpenAI създава търсачка, задвижвана от AI, предизвиквайки съществено неспокойствие. Въпреки това, с пояснението на Алтман, вниманието се насочи към други евентуални известия.

Техническите наблюдаващи започнаха да спекулират какво могат да доведат до тези известия. Джейк Рейнс, креативен водач в Sterling Comp, допусна, че ChatGPT 4 Lite може да размени GPT-3.5, с вероятни нови функционалности, свързани с автоматизацията. Рейнс също загатна за консолидираното на GPT функционалности, изключително AI сътрудник, което може да революционизира опциите за автоматизация.

Въпреки че имаше спекулации към евентуалното стартиране на чатбот GPT2, за което Алтман загатна, те остават непотвърдени, до момента в който не бъдат публично оповестени от OpenAI.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР