Продължаваме промяната - Демократична България поискаха отлагане на срещата с

...
Продължаваме промяната - Демократична България поискаха отлагане на срещата с
Коментари Харесай

ПП поиска отлагане на срещата с Мария Габриел и създаде смут в ГЕРБ

" Продължаваме промяната - Демократична България " желаеха отсрочване на срещата с претендента на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел.

Причината: отсъствието на Кирил Петков и Асен Василев от България на 11 май, деня, в който ГЕРБ предложиха да провеждат всички диалози с парламентарните групи (с изключение на " Възраждане ", за които покана не беше обявена).

От пресцентъра на ПП-ДБ оповестиха в сряда вечер, че срещата с Габриел " се реалокира за петък, 12 май, късния следобяд " - " с цел да могат да се включат и водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев ".

Тази информация обаче беше отречена от страна на ГЕРБ, които обявиха, че ще чакат представителите на групата още на следващия ден в 10 ч.

" Доколкото ни е известно в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев. Очакваме, че при 7 партии и 77 Неправителствени организации има водачи, които са в България и могат да вземат участие в срещата, която в началото одобриха ", репликират от пресцентъра на ГЕРБ.

В четвъртък са планувани и диалози на Мария Габриел с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ". Двамата съпредседатели на Политическа партия се намират в Чехия във връзка конгрес по защитата - пътешестване, което беше обявено през днешния ден.

Очаква се първият мандат да бъде връчен на Габриел в понеделник, 15 май.

Все още не е ясно дали ГЕРБ ще успее да събере парламентарно болшинство и с какви претенденти за министри. От ПП-ДБ резервираха позицията си, че няма да поддържат ръководство с мандат и присъединяване на представители на ГЕРБ в изпълнителната власт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР