Продължаваме промяната - Демократична България излезе с остра позиция относно

...
Продължаваме промяната - Демократична България излезе с остра позиция относно
Коментари Харесай

ПП-ДБ призовава ДАНС, ГДБОП и прокуратурата да разследват Възраждане за призиви за насилие и хомофобия

" Продължаваме промяната - Демократична България " излезе с остра позиция по отношение на " човеконенавистна агитация " на " Възраждане ", в която приканва партията да излезе с позиция дали се разграничават от хомофобските си актове и послания.

В същото време втората политическа мощ в 49-ото Народно заседание приканва ДАНС и ГДБОП да проверяват дали има задоволително данни за апели към принуждение, антисемитизъм и фашистка агитация по отношение на публикуван колаж на " Възраждане " в Телеграм.

Цялата позиция на ПП-ДБ:

Вместо да подават сигнали против хора, които алармират за закононарушение, Възраждане ясно да заявят дали се разграничават от посланията на човеконенавистна агитация.

ПП-ДБ остро осъжда разпространяването на език на омразата, апели за принуждение и хомофобия, и приканва ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата съзнателно да проверяват.

Във връзка с инспекция на прокуратурата за съществуване на задоволително данни за закононарушение по член 162 и 164 от Наказателния кодекс за публикувани апели за принуждение с детайли на фашистка агитация в група на Възраждане, “Продължаваме Промяната – Демократична България " приканва Политическа партия “Възраждане " да прекрати тактиката “атаката е най-хубавата отбрана " и ясно да съобщи мнението си за публикувания в Телеграм групата “Възраждане " колаж с апел за принуждение и антисемитизъм. Изказването на Костадин Костадинов, включващо опасност за ответен сигнал против основателите на сигнала, считаме за форма на напън. Всеки, станал очевидец на закононарушение, е задължен да алармира органите на реда. Обратното е безучастие.

Само за последните месеци Възраждане предизвикаха няколко невиждани апела за принуждение и ограничение правата на хората в България. Като стартираме от възпрепятстването на свободното придвижване и закани против жители при осъществяване на кино прожекция; минем през насилственото прекъсване на Явор Божанков и Манол Пейков да изразят като народни представители мнението си от трибуната на Народното събрание; минем през невижданите персони офанзиви против Даниел Лорер, тъкмо от лидера на Възраждане, по които е заведена тъжба в Комисията по дискриминация; прибавим апелите за навлизане в Народното събрание; и не на последно място напомним арогантното разпространяване на неистини и всяване на боязън, че български жители ще бъдат изпращани в Украйна и голям брой случаи на разпространяване на дезинформация и лъжи.

Недоумение буди фактът, че Президентът до момента не е изказал мнение по държанието на Възраждане, макар честите си мнения на политическата обстановка в България. Защо?

Цялата мощ на закона следва да се употребява в отбрана на правото на всеки български жител за живота, достолепието и правата на личността, както повелява Конституцията и Всеобщата декларация за правата на индивида на Организация на обединените нации.

Призивите към закононарушение и толерирането на закононарушения са закононарушения сами по себе си.

Висша полезност на демокрацията е свободата на словото и плурализъм в политическия набор, само че в основата й стои върховенството на правото и справедливостта. Няма да допуснем корист нито с върховенството на закона, нито с насилието над който и да е български гражданин
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР